Oğuzhan Özyakup Hollanda’yı çok üzdü

Beşiktaş takımının önemli oyuncularından Oğuzhan Özyakup, bu akşam oynanan Türkiye-Hollanda maçıyla kariyerinin en önemli gollerinden birini kaydetti. Oğuzhan Özyakup alt yapısından yetiştiği Hollanda’ya karşı milli takım kariyerindeki ilk golünü attı.

Haberler 06.09.2015 - 22:34 Son Güncelleme : 06.09.2015 - 22:34

Sezona formda başlayan ve bunun sonucunda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terimtarafından A Milli Takıma davet edilen Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup, Hollanda karşısında hayatının en anlamlı golünü attı.

8. dakikada Arda Turanın nefis ara pasında rakip savunmanın arkasına sarkan Oğuzhan, kalesini terkeden Cillessenin üzerinden aşırtıp, Türk Milli Takımı forması altındaki ilk golünü kaydetti.

Bu golü ilginç kılan olay ise Oğuzhan Özyakupun futbol eğitimini Hollandada almış olması. 23 Eylül 1992de Hollandanın Zaandam kentinde dünyaya gelen Oğuzhan, futbol eğitimini AZ Alkmaar Kulübünün alt yapısında aldı. 2011de İngiliz devi Arsenale transfer olan yıldız oyuncu, 2012de Beşiktaşa geldi.

Alt yapı seviyelerinde Hollanda milli takımlarında forma giyen Oğuzhan Özyakup, U17 ve U19 takımlarında kaptanlık yaptı.

Aynı şekilde Almanyanın genç milli takımlarında kaptanlık yapan Nuri Şahin de, A Milli Takım formasıyla ilk golünü Almanyaya atmıştı.

Kaynak: Hürriyet

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır