Okan Buruk: Galibiyeti Mehmetçiğimize hediye ediyoruz

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu eşleşmesinde ilk maçta deplasmanda rakibine 3-1'lik skorla mağlup olan İstanbul Başakşehir, rövanş mücadelesinde evinde ağırladığı Portekiz ekibi Sporting Lizbon'u 4-1'lik skorla mağlup etti. Mücadele sonunda teknik direktör Okan Buruk turu ve mücadeleyi değerlendirdi.

Haberler 29.02.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GALBYET MEHMETçMZE HEDYE EDYORUZ

lk maçn ardndan iyi bir oyun oynadklarn belirten Buruk, lk maçtaki 3-1lik malubiyetten sonra maça çkarken elimizden gelenin daha fazlasn yaptk. 120 dakikann büyük bölümünde üstündük, bir çok gol attk. Uzatma dakikalarnda bile maça inanan, turu geçileceine inanan Baakehir vard. Günün sonunda 4-1lik galibiyet aldk. Bizim tarihi, Türk futbolu için de önemli bir gün. Ülke puann yukar çekmemiz önemliydi. çok mutluyuz. Bir yanda da ehit haberleriyle sevincimiz yarm kald. Bamz sa olsun galibiyet Mehmetçiimize hediye ediyoruz diye konutu.

K KULVARDA DA GDECEZ

Üst üste maç oynamann sorun olmayacan söyleyen Buruk, Üç gün önce maç oynam bir takm olarak bugün 120 dakikay çkardk. 3 gün sonra maç oynamak zor deil. Doru yenilenirse oyuncu 3 gün sonra maça rahat çklr. ki kulvarda da gideceiz. Hem Avrupa, hem de ligi beraber götürmeye çalacaz dedi.

TUR TUR LERLEMEK STYORUZ

Önlerine tur tur bakacaklarn dile getiren Buruk, Öncelikle tur tur ilerlemek istiyoruz. Bir sonraki turda kimle karlaacamz bilemiyoruz ama elimizden geleni yapmaya çalacaz. çeyrek finale kalmak için uraacaz. Hem kendimizi hem de ülkemiz için daha yukarlara gitmek istiyoruz. Psikolojik anlamda bu maçlar bizi ve Türkiyeyi güçlendiriyor. Hangi takmla eleebileceimiz önemli. Tur tur giderek en iyisini yapmak istiyoruz. Hangi takmla eleeceimiz de önemli açklamasnda bulundu.

Y OLAN TARAF BZDK

Rakibi iyi analiz ettiklerini belirten Buruk, Tabii ki çalmalar taptk. Alan savunmas yapan bir takmd. 1inci direkte rakiplere vurduran bir takmd. 3üncü golü de paslamadan bulduk. lk maçta rakip çok iyiydi ama bugün de iyi olan taraf bizdik. Rakip kendi sahasnda iyi ama deplasmanda o kadar iyi olmayan bir takmd. Bu da bir doneydi. Bugün gol anlamnda iyi vurular yaptk ve önemli bir takm elemi olduk eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git