Okan Buruk: "Kupayı kazanarak Avrupa'ya gitmek ayrı bir gurur olacak"

Fenerbahçe ile Teleset Mobilya Akhisarspor arasında bugün saat 20.30'da Diyarbakır'da oynanacak mücadele öncesi Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk ve takım kaptanlarından Bilal Kısa, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haberler 10.05.2018 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

18 yl sonra Türkiye Kupas finali için Diyarbakra geldiini söyleyen Okan Buruk, Ayn heyecan ve ayn tutkuyu tekrar yayorum. Bunun teknik adam olarak iki katna çktn belirtmek isterim. Akhisarspor olarak hem Egeyi, hem Türkiyeyi temsil ettiimizi düünüyoruz. Takmmzn bütçesi, yaps ve elediimiz takmlar göz önüne alndnda, buraya hak ederek geldiimizi düünüyorum. Egenin, Türkiyenin takm olmann gururunu yayoruz. 1980lerden beri ilk kez bir Ege takm finalde yer alacak. Kupay kazanarak, hem kendimiz, hem taraftarmz, hem de kendi bölgemiz için önemli bir ie imza atmak istiyoruz. Bir teknik adam olarak ilk kez final oynayacak olmamn heyecann yayorum ama hem oyuncularm, hem Akhisar için daha heyecanlym. Umarm günün sonunda kupay kazanan takm oluruz. Final oynamak deerli ama kupay kazanarak Avrupaya ulamak, bizim için ayr bir gurur olacak. Öncellikle güzelliklerin konuulduu bir maç olmasn istiyorum. Bu organizasyonda emei geçen; TFF, Ziraat Bankas ve Turkuvaz Medya Grubuna teekkür ederim. Tüm takmlarn ortak paydada olduu bir kupann içinde yer aldk. Final oynamak bir Anadolu takm olarak daha büyük gurur. Hem benim, hem oyuncularm, hem de Akhisar için çok büyük bir baarya imza atarak hem kupay kazanmak, hem de Avrupaya giden bir efsane olmak istiyoruz. 1970 ylnda kurulan 48 yllk bir kulübün, tarihinde ilk kez kupay kazanmas ve Avrupaya gitmesi, bu takm efsanelerden biri yapar. Kendi geçmiimle de bunu karlatrdmda, çok zor dönemlerden geçerek UEFA Kupasn kazanmtk, burada da aynsn yapmak istiyorum. Zevk alacamz, karlnda da baarya ulaacamz bir maç istiyoruz dedi

ALINAN KARARA SAYGI DUYMALIYIZ

Akhisarsporun taraftar grubu Akigolarn maça gelmeme tepkisi ile ilgili gelen bir soruya yant veren Buruk, Mantk olarak baktmzda, say olarak iki takmn taraftarn karlatrmamz zor. Biz kendi sahamzda özellikle 10 bin kiiye oynuyoruz ama geçmite bunun skntsn yaayan takmlardan biriydik. Akhisardan buraya gelmek zor, uzak mesafe. Alnan kararlara sayg duymalyz. çok söyleyecek bir ey yok. Bizi her yerde destekleyen taraftarlarmz maça çarrz. Burada bize verilen kontenjan neyse oray doldurmalar, yanmzda yer almalar bizi sevindirir. Ama çok büyük bir dezavantaj olacan düünmüyorum ifadelerini kulland.

DYARBAKIRIN EN KISA ZAMANDA ÜST LGLERE çIKMASINI DLYORUM

Karlamann oynanaca Diyarbakr ehri ile ilgili yorum yapan Okan Buruk, Mudat çelikin de Diyarbakrl olduunu hatrlatarak, Öncellikle ikayetimiz var; Mudatn çok ziyaretçisi geldi (Gülerek). Bizim tüm oyuncularmz deerli, Türkiyede en çok Türk oyuncuya süre veren takmz, bu da bizim için deerli. Mudat da bunlardan biri, iyi bir çk yapt. Hem Türk futbolu, hem de bizim için sevindirici. Hem ehir olarak, hem stat olarak Diyarbakrn en ksa zamanda yukarya çkmasn diliyorum. Bu ehre, bu insanlara üst liglerin daha çok yakacan düünüyorum. Buradaki potansiyelin ortaya çkarak, Süper Lige çkmasn çok isterim diye konutu.

LGDE MAç KAZANIP FNALE RAHAT çIKMAK STEMTK, OLMADI

Son olarak ligdeki durumlarn deerlendiren Okan Buruk, öyle konutu: Biz bu süreçte bir an önce ligde maç kazanp, finale rahat çkmak istemitik, bu olmad. Geçen hafta Galatasaraydan puan alsaydk, deerli olacakt. Bunu yapamadk, Kayseri ve Osmanl maçlar kritik. Biz kendi iimizi kendimiz göreceiz. Burada bir final oynayp, daha sonra Kayseride bir final daha oynayacaz. Tecrübeli bir takmz. Bizim oyuncularmz uzun yllar bu tecrübeleri yaad, biz de yaadk. Sakatlklar, cezalar olmasn. Uzun dönem bunun skntsn çektik. 5-6 kiilik sakat oyuncu grubumuz vard, onlarn dönmesi bizi güçlendiriyor. lk oynayacamz maça odaklanacaz, Fenerbahçe finali bizim için çok önemli. Sonra lige adapte olacaz. Kafamzda hep ligde ne olacak diyoruz, kupada da Avrupa durumumuz var. Dier taraftan da geni bir kadromuz var, daha iyi olacamz düünüyorum diyerek sözlerini noktalad.

BLAL KISA: NALLAH KUPAYI AKHSARA GÖTÜRÜRÜZ

Takm kaptanlarndan Bilal Ksa ise çok mutluyuz, bu süreçte gerçekten çok zorlu maçlar oynadk. Boluspor, Kayserispor ve Galatasaray eleyerek finale geldik. çok mücadele ettik, inallah yarn bunun sonucunu alrz, Akhisara kupay armaan ederiz. Zor bir maç olacak. Fenerbahçe formda. Ama tek bir maç oynayacaz, bunun için hazrz. çok iyi mücade edip, inallah kupay Akhisara götürürüz dedi.

Bilal Ksa, Bir 90 dakika oynayacaz, Fenerbahçe favori olarak gösterilebilir ama biz de geçen hafta Galatasaraya kar nasl mücadele ettiysek, yarn da en iyi oyunumuzu sahaya yanstacaz. nallah kazanan biz oluruz. ki sene önce kupada Fenerbahçeye kar oynamtk ve kazanan biz olmutuk, umarm yine biz oluruz diyerek sözlerini tamamlad.

Ana Sayfaya Git