Okan Buruk'lu Başakşehir'in yükselişi

Yeni teknik direktörü Okan Buruk yönetiminde hem Süper Lig'de hem de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde aldığı mağlubiyetlerle sezona kötü giriş yapan, ancak sonraki haftalarda toparlanan Medipol Başakşehir, ilk yarıda dikkat çeken yükselişe imza attı.

Haberler 30.12.2019 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Abdullah Avcnn ardndan Medipol Baakehirde teknik direktörlük koltuuna oturan 46 yandaki Okan Buruk, yeni takmyla sezona istedii gibi balayamad. Turuncu lacivertliler, UEFA ampiyonlar Ligi 3üncü ön eleme turunda Yunan ekibi Olympiakosa 2 maçta da malup olarak elenirken, Süper Lige de BtcTurk Yeni Malatyaspor ve Fenerbahçe yenilgileriyle balad.

Avrupada yoluna UEFA Avrupa Liginde devam eden, Süper Ligde ise Gençlerbirlii galibiyetiyle yükselie geçen Okan Burukun örencileri, ligde 15 haftadr kaybetmiyor. Ligin ilk yarsnda 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 malubiyet alan Baakehir 33 puan toplarken, ligin ilk yarsn da 2nci srada tamamlad.

EN Y ORTALAMA YAKALADII SEZON

Teknik direktörlüe Elazsporda balayan, sonrasnda Gaziantep, Sivasspor, Göztepe, Akhisarspor ve çaykur Rizespor gibi takmlarda görev alan Okan Buruk, teknik adamlk kariyerinde en iyi puan ortalamasn Baakehirde elde etti. Elazspor ile 33 maça çkan Buruk, 1,24lük ortalamay yakalarken, Gaziantepte 42 maçta 1,29luk, Sivassporda 11 maçta,0,73lük, Göztepede 33 karlamada 1,58lik, Akhisarspor ile 53 mücadelede 1,51lik, çaykur Rizespor ile 32 karlamada 1,41lik puan ortalamasna ulat. Genç çaltrc, Medipol Baakehirde ise 26 karlamada 1,88lik puan ortalamasyla kariyerinin en iyi dönemini geçiriyor.

GOLLER CRVELLDEN, ASSTLER VSCADAN

Sezonunun ilk yarsn rakip filelere 32 gol atarak tamamlayan Baakehir kalesinde ise 17 gol gördü. talyan futbolcu Enzo Crivelli, turuncu lacivertli takmda 8 golle en skorer oyuncu durumunda. Geçen sezonlarda olduu gibi takmn hücum yükünü çeken isimlerin banda gelen Edin Visca, bu sezon 8 asistle takmn en çok asist yapan oyuncusu olurken, Bosna Hersekli futbolcu 4 kez de rakip fileleri havalandrd.

3 KUPADA DEVAM EDEN TEK TAKIM BAAKEHR

Türkiyenin 3 kupada da mücadelesini sürdüren tek takm olan Medipol Baakehiri ligin 2nci yarsnda youn bir program bekliyor. Üç kulvarda da iddial olan turuncu lacivertliler önce Ziraat Türkiye Kupasnda sahne alacak. Medipol Baakehir, Ziraat Türkiye Kupasnda 14-15 ya da 16 Ocakta GMG Krklarelispor karlaacak. Kupa mücadelesinin hemen sonrasnda Süper Ligin 18inci haftasnda BtcTurk Yeni Malatyasporu arlayacak olan Baakehir, ubat aynda da Avrupa macerasna devam edecek. Baakehir, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda 20 ubatta Portekiz ekibi Sporting Lizbon ile karlaacak.

LK ATRENMAN 5 OCAKTA

Medipol Baakehir, ikinci yar hazrlklarna 5 Ocak Pazar günü Antalya Belekte saat 18.00de yapaca çalmayla balayacak. Turuncu lacivertli ekip, Antalya kampnda 2 hazrlk maç oynayacak.

Ana Sayfaya Git