Okan Buruk'un ilk Fenerbahçe derbisi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, pazar günü oynayacakları maçla birlikte antrenörlük kariyerinde ilk kez Fenerbahçe derbisine çıkacak.

Haberler 06.01.2023 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Spor Toto Süper Ligin 18. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Galatasarayda Teknik Direktör Okan Buruk, bir ilki yaşayacak. Sezon başında takımın başına geçen Buruk, pazar günü Kadıköydeki mücadele ile birlikte teknik direktörlük kariyerinde ilk kez Fenerbahçe derbisi heyecanı yaşayacak. Daha önce kariyerindeki ilk derbisine Beşiktaş karşısında çıkan Okan Buruk, müsabakadan 2-1lik skorla galip ayrılmıştı.

Fenerbahçe ile 13 kez karşılaştı

Okan Buruk, antrenörlük kariyerinde Fenerbahçeye karşı daha önce Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Akhisarspor ve Başakşehirin başındayken rakip oldu. Burukun takımları söz konusu müsabakalarda 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı. 49 yaşındaki teknik direktör, 3 kez Akhisarspor ile, 1 kez de çaykur Rizesporun başındayken Fenerbahçeyi mağlup etti.

Okan Buruk, Akhisarsporun başındayken 10 Mayıs 2018 tarihinde oynanan Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçeyi 3-2 mağlup ederek kupayı kazanmıştı.

Ana Sayfaya Git