Okçulukta büyük başarı

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Topaloğlu, Dünya Kupası'nda ilk kez 4 altın madalya birden kazandık. Gerçekten çok büyük bir başarı." dedi.

Haberler 10.07.2019 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Okçuluk Federasyonu Bakan Abdullah Topalolu, Dünya Kupasnda ilk kez 4 altn madalya birden kazandklarn belirterek, Gerçekten çok büyük bir baar. Bu baar, Türk okçuluunun son yllardaki geliiminin sonucu. dedi.

Topalolu, Almanyann bakenti Berlinde düzenlenen Dünya Kupasnn 4. ayanda 4 altn madalya kazarak tarihi bir baar elde ettiklerini söyledi.

Dünya Kupasnn zorlu, büyük bir organizasyon olduuna dikkati çeken Topalolu, Dünya Kupasnda ilk kez 4 altn madalya birden kazandk. Gerçekten çok büyük bir baar. Bu baar, Türk okçuluunun son yllardaki geliiminin sonucu. Dünyann en güçlü ülkelerinin yart bir organizasyonda 4 altn madalya almak gerçekten çok önemli. Sporcularmz ve teknik heyetimizi, bu büyük baardan dolay kutluyorum. Gençlik ve Spor Bakanlmza da desteklerinden dolay teekkür ederim. ifadelerini kulland.

Türk okçuluunun altyapya yaplan yatrmlarn karln aldna iaret eden Topalolu, Asl hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatlar. Bütün çalmalarmz buna göre yapyoruz. diye konutu.

Topalolu, Hollandada düzenlenen Dünya ampiyonasnda milli sporcularn olimpiyat kotas alamadn ancak anslarnn sürdüünü dile getirdi.

2020de iki kota yarmasnn bulunduunu söyleyen Topalolu, öyle devam etti:

Kota yarmalarndan biri Türkiyede olacak. Avrupa ampiyonas 20-26 Mays tarihlerinde Antalyada yaplacak. Bu, ayn zamanda 2020 Tokyo Olimpiyatlarnn kota yarmas olacak. Hem orada hem de yine Berlinde yaplacak yarmada kota imkanlarmz sonuna kadar kovalayacaz. Türk okçuluu 2020de Tokyodaki yerini alacak, esas amaç olan olimpiyat madalyasna doru gidecek. Okçulukta ilk olimpiyat madalyamz Tokyo 2020de kazanmay hedefliyoruz.

Gerekli rötular yaptk

Abdullah Topalolu, Dünya ampiyonasnn ardndan gerekli analizleri yaptklar belirterek, Nerede hata yaptmz gördük. Sporda böyle eyler olabiliyor. Gerekli rötular yaptk. Berlinde de zaten bunun sonucunu aldk. Dünya ampiyonas kotayla ilgili ilk snavd. ki snavmz daha var. Bu iki snavdan baaryla geçeceimize inanyorum. nallah Antalyada bu ii bitireceiz. deerlendirmesinde bulundu.

Dünya Kupasnn 4. ayanda erkekler makaral yayda altn madalya kazanan Evren çarann çkyla ilgili de konuan Topalolu, çok ciddi rakiplerle yart. Dünya sralamasnda birinci olan rakibini geçti. çok büyük bir baar. Makaral yay kategorisinde gerçekten çok büyük bir baarya imza attk. yorumunu yapt.

Topalolu, Mete Gazozun da geçen yl olduu gibi Berlinde yine altn madalya aldn hatrlatarak, Mete Gazoz çok önemli bir sporcumuz. Dünya sralamasnn önde gelen sporcularn yendi. Burada yine büyük baaryla ülkemizi temsil etti. Türk okçuluunun en önemli gururlarndan. Baarlarnn devam edeceine inancm tam. eklinde görü belirtti.

Ana Sayfaya Git