Okkan unutulmadı

Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile 5 silah arkadaşı, şehit edilmelerinin 20'nci yıl dönümünde Diyarbekirsporlu futbolcular tarafından anıldı. Takımın teknik direktörü Şenol Demir, "O zaman takım kaptanıydım. Aradan 20 yıl gibi uzun bir zaman geçti. Tekrar Diyarbekirspor'da görev yapmaktayım. Çocuklarımızı buraya getirdik, onlar da bu havayı bilsinler, Gaffar Okkan'ın bu şehir için ne kadar önemli olduğunu öğrensinler. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Bu şehir onu unutmadı, unutmayacak da inşallah" dedi.

Haberler 25.01.2021 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir ilçesi Sezai Karakoç Bulvarnda, 24 Ocak 2001de düzenlenen silahl saldrda Diyarbakr Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile koruma polisleri Atilla Durmu, Mehmet Kamal, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi ve Selahattin Baysoy ehit oldu. Görev yapt dönem Diyarbakrllarn sevgisini kazanan, Diyarbakrsporun birinci lige çkmas için çaba harcayan ehit Emniyet Müdürü Okkann cenazesi binlerce aracn kilometrelerce oluan kortejiyle Sakaryaya uurland. Diyarbakrl birçok aile o dönem doan erkek çocuklarna Ali Gaffar adn verirken, esnaf da i yerlerine Okkann fotorafn ast. Olayn, 20nci yl dönümünde ehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve arkadalar ehit edildikleri yerdeki antn önünde Diyarbekirsporlu teknik heyet ve futbolcular tarafndan anld. Anta karanfil brakan heyet ve futbolcular, ehitler için dua etti.

BU EHR ONU UNUTMADI

Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ehit edilmeden önce o dönem Diyarbakrsporun takm kaptan olarak görev yapan ve imdi Diyarbekirspor teknik direktörü olan enol Demir, Ali Gaffar Okkan o dönem ben sapna kadar Diyarbakrlym diyordu. Okkann bu ehir için ne kadar önemli olduunun bilinmesi gerekiyor. çok üzgünüz. Rahmetli müdürümle 3 yl beraber olma erefine nail olan biriyim. O zaman takm kaptanydm. Aradan 20 yl gibi uzun bir zaman geçti. Tekrar Diyarbekirsporda görev yapmaktaym. çocuklarmz buraya getirdik, onlar da bu havay bilsinler, Gaffar Okkann bu ehir için ne kadar önemli olduunu örensinler. Allah bütün ehitlerimize rahmet eylesin. Bu ehir onu unutmad, unutmayacak da inallah. Türkiye de unutmayacak. Allah ona ve onunla birlikte ehit olan arkadalarna rahmet eylesin, mekanlar cennet olsun dedi.

OKKANIN FOTORAFIYLA CAMA çIKTI

Baz vatandalar kstlamaya ramen anta gelerek dua ederken, çocuklar da karanfil brakt. Yal bir kadn da evinin penceresinde Ali Gaffar Okkann fotorafyla cama çkarak ehit emniyet müdürünü and.

GÜNEYDOU SPOR YAZARLARI DERNENDEN ANMA

Güneydou Spor Yazarlar Dernei (GSYD), ehadetinin 20.ylnda efsane müdür Ali Gaffar Okkan olayn yaand Sezai Karakoç Bulvarnda yaplan ant ziyaret ederek dualarla and.

Okkan için yaplan anta karanfil brakan GSYD Bakan Mehmet Ylmaz Bay ve beraberindekiler dua ettikten sonra ayrld.

Ana Sayfaya Git