Okul sporları satranç turnuvası final müsabakaları sona erdi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlıklarınca imzalanan protokol kapsamında, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı satranç final müsabakaları Seyrantepe Kapalı Spor Salonu'nda oynanan final maçıyla sona erdi.

Haberler 24.02.2018 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Satranç turnuvasna, geçen yl 13 ilçede dereceye giren okullardan 756 örenci, minikler, küçükler, yldzlar kategorilerinde örenciler arasnda yapld. 3 gün süren turnuvada, takmlar arasndaki mücadele oldukça çekimeli geçerken, takmlarn ve yarmac arkadalarn destekleyen örencilerin moral destei ise renkli görüntülere sahne oldu. lk günkü heyecanla balayan ve oldukça çekimeli geçen satranç turnuvasnn 3. gününde ise final maç yapld. Yaplan son final maçnda baarl performans sergileyen küçükler karma kategorisinde Cumhuriyet Yatl Bölge Ortaokulunun bünyesinde faaliyet gösteren Hani mam Hatip Ortaokulu örencileri rakiplerini yenerek altn madalya ve kupa alarak turnuva birincisi oldu.

Hiçbir baar tesadüf deildir

Hani lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili aban Arda Yazc, Diyarbakrda düzenlenen satranç turnuvasnda rakiplerini yenerek altn madalya ve kupa kazanarak il birincisi olan Cumhuriyet Yatl Bölge Ortaokulu bünyesinde faaliyet gösteren mam Hatip Ortaokulu örencilerini kutlayarak, ilçeye büyük gurur yaattklarn söyledi. Yazc, Sizlerin ampiyon olmas, Hanide bulunan tüm örencilerin kendilerine olan güvenlerini artrmtr. Siz, tüm gençlerimize öncü oldunuz, önderlik yaptnz. Hiçbir baar tesadüf deildir. Baar, uzun süren bir çalmann bir karldr. Umarm bundan sonra sizleri ve dier örencilerimizi çok daha iyi yerlerde görürüz. Turnuvaya ve baary elde etmede örencilerimize destek olan eitimcilerimizi tebrik ediyorum dedi.

Hani mam Hatip Ortaokulu örencileri, Hani ilçesini ve Diyarbakr Elazda yaplacak olan grup müsabakalar ampiyonasnda temsil edecek.

Ana Sayfaya Git