Olaylı derbi soruşturmasında Tolga Zengin’e takipsizlik

Fenerbahçe-Beşiktaş arasında geçtiğimiz yıl oynanan derbi maçı sırasında meydana gelen olaylarda güvenlik görevlisini yaralamaya teşebbüs ettiği iddia edilen kaleci Tolga Zengin hakkında yürütülen soruşturma kapsamında takipsizlik kararı verildi. Savcılık, tarafların uzlaştığını belirtti.

Haberler 19.06.2019 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fenerbahçe-Beikta arasnda 19 Nisan 2018 tarihinde oynanan Ziraat Türkiye Kupas yar final rövan karlamasnda meydana gelen olaylarda güvenlik görevlilerine vurduklar iddia edilen Tolga Zengin ve Yasin Yaman hakknda yürütülen soruturma tamamland. Basit yaralamaya teebbüs ve basit yaralama suçlarndan yürütülen soruturma kapsamnda savclk, üpheliler hakknda takipsizlik karar verdi.

Anadolu Cumhuriyet Basavcl tarafndan hazrlanan takipsizlik kararnda, 19 Nisan 2018 tarihinde Kadköyde bulunan Fenerbahçe Ülker Stadyumunda oynanan Fenerbahçe- Beikta futbol müsabakas srasnda çkan ve Beikta teknik direktörü enol Günein yaralanmasyla sonuçlanan olaylar nedeniyle müsabakann tatil edildii anlatld.

Bu esnada saha kenarnda devam eden olaylar kapsamnda Beikta Spor Kulübünde güvenlik koordinatör personeli olarak çalan Yasin Yamann Fenerbahçe Spor Kulübüne bal olarak çalan güvenlik görevlisi Gökhan Uyanka vurduu belirtildi. Beikta futbol takmnn yedek kalecisi olan Tolga Zenginin de özel güvenlik görevlisi olan Enes Pehlivana vurmak üzere hamle yapt, eylemi tamamlayamad kaydedildi.

Taraflar uzlat, savclk takipsizlik karar verdi

Madurlarn ikayetçi olmadklarnn belirtildii kararda, spor alannda meydana gelen yaralama eylemlerinin ikayete bal olmad, eylemlerin taraf ve tank ifadeleri, stadyum kamera kaytlar ve adli raporlarda sabit olduu, üphelilerin üzerilerine atl suçlar ilediklerine dair kamu davas açlmasn gerektirecek yeterlilikte üphe olutuu ancak üphelilere isnat edilen suçlarn uzlatrma kapsamnda olduu ve taraflarn uzlatklar anlatld. Uzlama nedeniyle üpheliler Tolga Zengin ve Yasin Yaman hakknda kovuturmaya yer olmadna karar verildi.

3 kiiye de dava açld

Öte yandan savclk, Fenerbahçe Spor Kulübü bünyesinde taraftar sorumlusu olarak çalan Ali Bozan, Beikta Spor Kulübünde idari sorumlu olarak çalan Hüseyin Erdinç Gültekin ve Fenerbahçe Spor Kulübünde güvenlik görevlisi olarak çalan Gökhan Uyank hakknda yürüttüü soruturmay da tamamlad. Hazrlanan iddianamede, Ali Bozan ile Gökhan Uyankn basit yaralama suçundan 1er yla, Hüseyin Erdinç Gültekinin ise iki kiiye yönelik basit yaralama suçundan 2 yla kadar hapisle cezalandrlmas talep edildi.

Ana Sayfaya Git