Olimpiyat Köyü'nde açılış heyecanı

23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın açılış seremonisine katılacak sporcular ve antrenörler, açılış heyecanını Olimpiyat Köyü'nde yaşadı.

Haberler 19.07.2017 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk spor tarihinin ve Deaflympics tarihinin en yüksek katlml organizasyonu 23. Yaz itme Engelliler Olimpiyat Oyunlar öncesi, Olimpiyat Köyünde bulunan sporcular, açl seremonisini heyecanla bekledi.

97 ülkeden 3 binin üzerinde sporcunun Samsunda mücadele edecei Deaflympics 2017nin açl seremonisinde Türk bayran tayacak olan milli güreçi lhan çtak, beinci olimpiyatnda mücadele edecek olmasna ramen ilk günkü heyecan yaadn söyledi.

Basketbol Milli Takm Baantrenörü Cengiz Kuru da, Samsun halkyla buluacaklar günü uzun süredir heyecanla beklediklerini belirterek, Olimpiyat tecrübesi, her sporcunun ve antrenörün yaamas gereken bir gurur. Elimizden gelenin en iyisini yapacaz diye konutu.

40 GÜNLÜK GÜREç, 56 YAINDA BSKLETç

Olimpiyat Köyünde açl bekleyen ilginç isimlerden biri 4,5 yandaki Hamza öhretti. Tenis Milli Takm Baantrenörü Hilal öhret ve Türkiye itme Engelliler Spor Federasyonu üyesi Akn öhretin çocuklar olan Hamza öhret, 40 günlükken kspet giymeye balam bir güreçi olarak foto muhabirlerine poz verdi.

Öte yandan, Türkiye Yol Bisikleti Milli Takmnn 56 yandaki kaptan ve ayn zamanda 294 kiilik Türk sporcu kafilesinin en yal ismi Kasm Asma ise hem açl seremonisini hem de 19 Temmuzda pedal çevirecei 1.000 metre yarn heyecanla beklediini belirtti.

BÜYÜK BRTANYADA TECRÜBE VE GENçLK BR ARADA

34 yandaki Büyük Britanyal çekiççi Bethan Victoria Lishman ise daha önce Taipei ve Sofyada mücadele edip beincilik aldn ve Samsunda ülkesinin bayran tayacak olmann kendisini çok heyecanlandrdn söyledi. Ayn kafilede yer alan 2000 ve 2001 doumlu genç yüzücüler Ciara Lucy Tappenden, Jasmine Rose Seamarks, Shiona Mcclafferty ve Lucy Sharp ise ilk Olimpiyat tecrübelerine sayl dakikalar kala bayrak tayclar Lishmann tecrübelerinden faydalanmaya çaltklarn ifade etti.

Kafileler Olimpiyat Köyündeki son hazrlklarn tamamladktan sonra, açl seremonisine katlmak için yeni 19 Mays Stadyumuna doru yola çktlar.

Ana Sayfaya Git