"Olimpiyatların ertelenmesinin artı ve eksileri var"

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın bir yıl ertelenmesinin sporcu sağlığı için zorunlu bir karar olduğunu ve bu kararı olumlu bulduklarını söyledi.

Haberler 06.04.2020 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Durmu çinde ortaya çkan ve tüm dünyay etkisi altna alan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) insan sal için ciddi bir tehlike olduunu belirterek, nsanlar çaresiz brakan bir virüsün dünyay etkisi altna alm olmas her eyi olduu gibi sporu da olumsuz etkiliyor. Sporcular da tecrit edilmek zorunda kalyor. Bu nedenle olimpiyatlarn ertelenmesi doru karardr. ifadelerini kulland.

Olimpiyatlarn ertelenmesinin baz sporcular için olumlu bazlar için olumsuz bir durum ortaya koyduunun altn çizen Durmu, öyle konutu:

Olimpiyatlarn ertelenmesinin art ve eksileri var. Sporcularn kimi çok iyi form grafii yakalamt ve olimpiyatlara kadar tam olarak hazr duruma gelecekti. En üst noktada kendilerini motive etmilerdi. Doal olarak u an takvim at. Bir yl ötelenmi olmas, sporcular bir sene sonraya tekrar adapte etme zorunluluunda brakt. Daha genç sporcular için bir sene ertelenmesi avantaj olabilecekken, ya açsndan belirli bir snra gelmi isimleri ise olumsuz etkileyebilir.

- Olimpiyatlarn ertelenmesi bizim için iyi oldu

Olimpiyatlara Rio 2016da çala Büyükakçay ile katlarak Türk tenis tarihinde bir ilki baardklarn hatrlatan Durmu, Bu olimpiyata katlma ansmz biraz azd ama ansmz zorluyorduk. Artk önümüzde bir sene daha var. Bu, bizim için bir ans. Bizim ansmz artryor. Olimpiyatlarn ertelenmesi bizim için iyi oldu. eklinde görü belirtti.

Virüs haberi duyulduktan sonra tüm spor organizasyonlarn iptal ettiklerini dile getiren Durmu, Tenisçilerimiz evde kal çarsna uymu vaziyette, evde antrenmanlarn devam ettiriyorlar. Bu sürecin bitmesini sabrszlkla bekliyoruz. nallah biter bitmez hazr olarak kortlara çkmak istiyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Koronavirüsten etkilenen sporcularnn bulunmadn aktaran Durmu, tüm sporcularla sürekli iletiim halinde olduklarn kaydetti.

Cengiz Durmu, Bütün camiamzn evde kalmas adna yazl ve görsel olarak çarda bulunduk. Toplum olarak evde kalarak kendimizi güvenli hissedebiliriz. Toplumumuza, çevremize, insanmza, salk çalanlarna sayg duymak adna evde kalalm. Süreci daha salkl atlatmamz adna tüm vatandalarmzdan ve spor camiamzdan evde kalmalarn özellikle rica ediyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git