Önce şampiyonluk, sonra milli takım

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanlığı’nın 2019 yılı faaliyet programında yer alan U-16 S-5 1. Lig müsabakaları 25-28 Mayıs tarihleri arasında Osmaniye’de yapıldı. U16 liglerinin en üst seviyesi olan ve 8 takımın yer aldığı şampiyona, milli takıma girecek oyuncuların da belirlenmesini sağladı. Toplamda dört gün süren müsabakalarda tüm maçlarını kazanan Diyarbakır Peyasspor, ligi namağlup şampiyon olarak tamamladı.

Haberler 31.05.2019 - 11:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Peyaspor Kulüp Bakan Mehmet Veysi Koyun, 2019 Anadolu Yldzlar Ligi ampiyonu olan takmlarnn Osmaniyede de tarihi bir baarya imza atarak, elde ettii dereceleri perçinletirdiklerini söyledi. Koyun, genç ve bir birinden yetenekli oyuncularyla Türkiyenin en önemli kulüpleri arasnda yer aldklarn belirtti. Koyun, Osmaniyede gerçekleen ampiyonada, sporcularnn çok iyi bir performans sergileyerek, Türkiye birinciliini bileklerinin hakkyla elde ettiklerini vurgulad. Koyun, öyle dedi:

Bu ampiyonluk ile baarmz perçinlemi oldu. Türkiyenin en iyi takmlarnn yer ald bu ampiyonay namalup olarak tamamlamak bize ayr bir gurur kayna oldu. Bu ampiyonada çok iyi mücadele eden ve Diyarbakra önemli bir kupa kazandran tüm sporcularm ve teknik heyetimi kutluyorum.

4 sporcu milli takm kampnda

Osmaniyede gerçekleen müsabakalarn ayn zamanda milli takma girecek sporcularn belirlenecei bir ampiyona olduuna dikkat çeken Koyun, Her açdan önemli olan Osmaniyedeki ampiyona da milli takm aday kadrosunda yer alacak sporcularda belirlendi. Milli takm antrenörlerinin yakndan takip ettii müsabakalarda sporcularmz Hakim Taar, Ömer Demirtop, Ylmaz Karabulut ve Eyüp Acet milli takm kampna alndlar. Federasyon bakanlnn olimpiyatlar çin hedeflenen kadronun U16 takm özellii tamaktadr. Milli takmn en önemli sporcular arasnda yer alan sporcularmzn baars bizleri ayrca çok sevindirmiti diye konutu.

Ana Sayfaya Git