Özel harekatçılar, geleceğin sporcularını yetiştiriyor

Hakkari'de huzur ve güvenliği sağlamak için gece gündüz çalışan özel harekat polisleri, aynı zamanda kentteki gençleri Türk sporuna kazandırıyor.

Haberler 14.02.2018 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentte terörle mücadelede etkin rol oynayan ve baarl operasyonlara imza atan l Emniyet Müdürlüü Özel Harekat ube Müdürlüünde görevli Önal Ak, Murat Yalçn, Okan Özçelik ve Ayhan Avc, mesai saatlerinden sonra Polis Gücü Spor Kulübünde yaptklar çalmalarla genç yetenekleri sporla tantrp kötü alkanlklardan uzaklamalarn salyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Reit Güldal, polis memurlarnn zorlu görevlerinin yannda muay thai, judo, kick boks, karate ver masa tenisinde yaklak 180 çocua eitim verdiklerini söyledi.

Güldal, çok disiplinli ve özverili çalan arkadalarmz, yüzlerce gencimizi, yeni yaptmz tesislerde sporla buluturuyor. Bunun bize çok büyük katklar oluyor. dedi.

leriki süreçlerde bu çocuklarn arasndan milli sporcularn da çkmasn ümit ettiklerini belirten Güldal, Arkadalar gerçekten çok özverili ve fedakarca çalp çocuklarmza yardmc oluyorlar. Bu anlamda Valimiz Cüneyit Orhan Toprak ve Emniyet Müdürümüz Süleyman Suvat Dilberoluna teekkür ediyorum. diye konutu.

- Önal Ak: Bizim huzurumuz, çocuklarmzn gülüündedir

Özel Harekat ube Müdürlüünde görevli polis memuru, Muay Thai Hakkari l Temsilcisi ve antrenör Önal Ak, tek amaçlarnn çocuklar kazanmak ve milletin huzurunu salamak olduunu söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüünün spor salonunda haftann üç günü çocuklara eitim verdiini dile getiren Ak, gençlerin antrenmanlara youn ilgi gösterdiini, bu nedenle iki seans halinde çalma yaptklarn ifade etti.

Mesai bitiminden sonra saat 21.00e kadar çaltklarn anlatan Ak, Her gün yeni bir çocuumuz, kardeimiz eitimlerimize katlyor ve bu spora gönül veriyor. Ayn zamanda aileleri de bize destek oluyor. çocuklarmz sokaktaki kötü alkanlklardan, kötü düüncelerden uzak tutup, bayrak için ter döken, dünya klasmannda milli gururumuz olarak bizi temsil eden bireyler olmalarn amaçlyoruz. Bizim tek bir amacmz var. çocuklarmz kazanmak ve milletimizin huzurunu salamaktr. Bizim huzurumuz, çocuklarmzn gülüündedir. diye konutu.

- Murat Yalçn: Ailelerin de desteini görüyoruz

Polis memuru ve karate antrenörü Murat Yalçn, Hakkari Polis Gücü Spor Kulübü olarak milli takma sporcu yetitirmeyi amaçladklarn söyledi.

Kentte terörle mücadele çalmalarnn youn ekilde devam ettiini, ayn zamanda çocuk ve gençlere karate eitimi verdiini kaydeden Yalçn, öyle konutu:

Antrenmanlarmz youn bir ekilde devam ettirip çocuklarn geliimine, sosyallemesine katk salamaya çalyoruz. Ailelerinin büyük ilgisi var. çocuklarn bu anlamda yönlendirmeye çalyorlar. Ailelerin de desteini görüyoruz. çocuklar bu tür faaliyetleri yeni gördükleri için severek ve özveriyle antrenmanlara katlyor. Biz de elimizden gelen tüm çabay göstererek çocuklarn geliiminde katk salamaya çalyoruz. Hedefimiz öncelikle çocuklarmz doru yönlendirmek. Hedeflerini daha üst noktalara getirmeyi planlamaktayz. Bunlarn yan sra ülkemiz adna yaracak, milli takmda görev yapacak sporcu yetitirmeyi hedefliyoruz.

Masa tenisi antrenörü Okan Özçelik ise kulüpte 4 bran faal hale getirdiklerini belirterek, amaçlarnn, Hakkarili gençleri spora yönlendirip kötü alkanlklardan uzak tutmak olduunu vurgulad.

- Ayhan Avc: çocuklar çok heyecanl ve istekli

Judo antrenörü polis memuru Ayhan Avc da ulaabildikleri çocuklar, kötü alkanlklardan uzaklatrp spora kazandrmak istediklerini ifade ederek, çocuklarmza spor bilincini, birlik, beraberlik, kardelik duygularn alayarak vatan, millet ve bayrak sevgisi içinde, milli takmlarda ülkesine ve iline altn madalya kazandracak salkl bir gençlik yetitirmeyi hedefliyoruz. Bunun içinde çalmalarmz aralksz devam ediyor. çocuklar çok heyecanl ve istekli. Baaracaklarna inanyorlar. dedi.

Spor dallar ile tanmann mutluluunu yaadklarn belirten gençler ise, gündüz kendi görevlerini yapan polis memurlarnn akamlar da antrenmanlara katlarak büyük bir özveride bulunduklarn dile getirdiler.

Polis memurlarna teekkür eden gençler, tek hedeflerinin spor branlarnda Hakkariyi en iyi ekilde temsil etmek olduunu söylediler.

Ana Sayfaya Git