Özer'in ölümünde kahreden 48 saat

2 gündür kendisinden haber alınamayan Amedspor kaptanı, Şehmus Özer, Sivrice yakınlarında, uçuruma yuvarlanan otomobilinin içinde ölü olarak bulundu. 48 saatin sırrı araştırılırken, Amedspor yönetimi Özer'in donarak hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haberler 22.12.2016 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Amed Sportif Faaliyetlerin takm kaptan ehmus Özer, Elazn Sivrice ilçesi yaknlarnda, uçuruma yuvarlanan özel otomobilinde ölü olarak bulundu. Üç gündür kendisinden haber alnamayan Özerin kayp 72 saatin srr çözülmeye çallrken, Amedspor Kulüp Bakan Nurullah Edemen, Özerin kazada yaraland ancak donarak hayatn kaybettiini söyledi.

DMANLARA KATILMAYINCA

Alnan bilgiye göre, geçtiimiz pazar günü deplasmanda oynadklar ve 1-1 kaldklar Kahramanmara maç sonras Diyarbakra dönen Amedspor kafilesindeki futbolcular, izinli olduklar için evlerine dald. Kaptan ehmus Özer de bir arkadann düününe katlmak üzere özel otomobiliyle Malatyaya gitti. Yola çkan ehmus Özerden bir daha haber alnamad. Pazartesi günü yaplan idmana kaptan ehmusun katlmamas üzerine kulüp yöneticileri ve teknik heyetin arad ehmus Özerin telefonuna ulalamad. Kulüp yöneticileri, ailesinin de futbolcunun telefonuna ulaamadn örenince, ehmus Özeri bulabilmek için çok yönlü aramaya balad.

ALES VE YÖNETM ARADI

Malatya ve Diyarbakrdaki arkadalaryla yaplan görüme ardndan ehmus Özerin kaza yapm olabilecei göz önüne alnarak Malatya, Elaz ve Diyarbakrdaki Polis Trafik ubeleri ile yaplan görümede ehmus Özer adna herhangi bir kaza kayd olmad belirlendi.

ARACI UçURUMA YUVARLANMI

ehmus Özerin yaknlar ve kulüp yöneticileri, Malatya-Elaz yolunda yaptklar aramada, ehmus Özerin uçuruma yuvarlanm otomobilini Gözeli Bölgesinde buldu. Pazartesi günü saat 22.00 sralarnda Malatyadan ayrld ve saat 23.00 sralarnda yönetimindeki aracnn Malatya-Elaz arasnda Gözeli bölgesinde uçuruma yuvarland belirtilen Özerin otomobili ve cesedine dün saat 23.00 sralarnda ulalan Amedspor kaptan ehmus Özerin cesedi, olay yerine gelen polis ve salk ekiplerinin yardmyla olduu yerden çkarlarak, Elaz Frat Üniversitesi Hastanesi Morguna getirildi.

Resmi ilemlerin tamamlanmasn aile fertleriyle bekleyen Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Bakan Nurullah Edemen, yaanan olayn kendisine ve camiasna büyük ac verdiini söyledi. Yaplacak ilemlerin ardndan ehmus Özerin cenazesinin Diyarbakrn Ergani lçesinde topraa verileceini söyledi. Bakan Edemen, öyle dedi:

KMSE FARK ETMEYNCE DONARAK ÖLMÜ

Kahramanmara deplasmandan Diyarbakra döndükten sonra Pazar günü ehmus ve futbolcular izinliydi. Pazartesi günü antrenmana gelmeyince telefonunu aradk, ulaamadk kendisine. ehmus disiplinli bir sporcumuzdu, kurallara uyan bir arkadamzd. Ailesine ulatk, ailesi de ulaamadn söyledi. Endielendik aramalarmz sürdürdük. Malatyada bir arkadann düününe gittiini örendik. En son görütüü bir arkadana ulatk. Bize Pazartesi günü saat 10.00da (22.00) Diyarbakra gitmek için çktn söyledi. Erganide çocukluk arkadana ulatk, gelmediini söyledi. Tüm aramalarmza ramen telefonlarna ulaamaynca kaza ihtimali üzerinde durmaya baladk. Saolsun Emniyet güçleri bize çok yardmc oldu. Herhangi bir kazann kaytlarda bulunmadn söylediler. Biz Malatyadan Diyarbakra gelirken Gözeli istikametinden gidebileceini öngürdük. Orasnn çok sapa ve trafik aknn yüksek olmadn göz önüne alarak yol üzerinde durduk. Ailesini o yola yönlendirdik. Biz de Diyarbakrdan yola çktk. Ailesi yol boyu gelirken kayan bir araca lastik izlerini görüp takip ettiklerinde ehmus kardeimizin aracn uçurumda bulmular. Muhtemelen donarak ölmütür. çünkü kaza srasnda yaral olmu olabilir, kimse kazay farketmeyince 24 saat kald için donarak ölmütür.

Elazda yaplan otopsi raporunu daha alamadklarn söyleyen Kulüp Avukat Haldin Sorun Mzrak ise, kaptan Sehmusun kazada takla atan araçtan çkmaya çaltn, sadece bir ayann aracn altnda kaldn ve tahminlerine göre kazay kimsenin fark etmemesi nedeniyle yaklak 24 saatlik sürede donarak yaamn yitirmi olabiliceini söyledi.

CENAZE TOPRAA VERLD

Özerin cenazesi Frat Üniversitesi Hastanesinin morgunda yaplan otopsinin ardndan ailesine teslim edildi. Kara yoluyla Ergani ilçesine getirilen cenaze, Gülbaran Mezarlnda ikindi vakti klnan cenaze namaznn ardndan burada topraa verildi.

KÜRTçE AITLAR YÜKSELD

Yaknlarnn Kürtçe at yakp, sinir krizi geçirdii cenaze törenine, ehmus Özerin ailesinin yan sra Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Bakan Nurullah Edemen, takm arkadalar ile Diyarbakrdaki kulüplerin yöneticileri ve sporcular da katld. Futbolcunun babas Zülfü Özer, olunun ölümü nedeniyle ailece büyük ac yaadklarn söyledi. Amed Sportif Faaliyetler oyuncularndan Mehmet Sddk stemi ise takm olarak kaptan ehmusu kaybetmenin üzüntüsünü yaadklarn kaydetti.

TFF KUPA MAçINI ERTELED

Türkiye Futbol Federasyonu de resmi internet sitesinden ehmus Özerin ölümüyle ilgili bir basal mesaj yaynlad. TFFnin sitesinde yaynlanan mesajda, öyle denildi:

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü futbolcularndan ehmus Özerin geçirdii trafik kazas sonucu vefat ettiini büyük bir üzüntü ile örenmi bulunuyoruz. Merhum ehmus Özere Allahtan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Amed Sportif Faaliyetler Kulubü Camiasna basal dileriz.

Futbol Federasyonu, yarn Ziraat Türkiye Kupas C Grubunda yarn oynanmas gereken Amed Sportif Faaliyetler-Gençlerbirlii maçn da, Amedspor Takm Kaptan ehmus Özerin ani ölümü nedeniyle ertelediini duyurdu.

FENERBAHçE VE OYNADII FUTBOL KULÜPLER DE MESAJ YAYINLADI

Ziraat Türkiye Kupas C Grubunda ayn grupta yer alan Fenerbahçe ve Amedspor kaptan Sehmus Özerin bugüne kadar formasn giydii Süper Lig ve dier liglerde yer alan takmlarda basal mesaj yaymlad. Fenerbahçenin resmi internet sitesinde yaynlad mesajda, Türkiye Kupasndaki rakibimiz Amedsporun takm kaptan ehmus Özerin geçirdii trafik kazas sonucu hayatn kaybettiini büyük bir üzüntüyle örendik. Merhum ehmus Özere Allahtan rahmet, kederli ailesi ve Amedspor Kulübü bata olmak üzere tüm futbol camiasna basal dileriz denildi.

GALATASARAY KULÜBÜNDEN

Özere yönelik basal mesaj yaymlayan Galatasaray Kulübünün internet sitesinde yer alan mesajnda u ifadelere yer verildi. Amed Sportifin takm kaptan ehmus Özerin, Elazda geçirdii trafik kazasnda hayatn kaybettii haberini üzüntüyle örenmi bulunuyoruz. Yllardr alt liglerde futbolseverlerin gönlünü kazanan ehmus Özer, Erganisporda balad profesyonel kariyerinde srasyla Malatya Belediyespor, Malatyaspor, Kayseri Erciyesspor, Gümühane Doanspor, Mardinspor, Karyaka, Altay, Mersin dman Yurdu, Akhisar, anlurfaspor, Diyarbakr BBSK ve Amed formalarn giydi. 36 yana kadar 400ün üstünde resmi maça çkan ehmus 100ün üzerinde gol kaydetmiti. ehmus, takmmza kar 2014-15 sezonunda Amed formasyla Türkiye Kupasnda mücadele etmi 2008-09daki yine bir Türkiye Kupas maçnda Altay formasyla filelerimizi havalandrmt... Genç yanda aramzdan ayrlan merhum ehmus Özere Allahtan rahmet, kederli yaknlarna ve Amed Sportif camiasna basal dileriz.

ehmus Özer, Erganispor, Diyarbakrspor, Altay, Göztepe, Akhisar Belediye, Malatyaspor, Mersin dman Yurdu, anlurfaspor, Mardinspor, Karyaka, Gümühanespor, Kayserispor, Evkur Yeni Malatyaspor ve son olarak da 3 sezondan beri Amedsporda futbol oynuyordu.

Ana Sayfaya Git