"Özil'in takımı bırakma kararını haklı buluyorum"

Bir dönem Gaziantepspor, Denizlispor ve Diyarbakırspor'u çalıştıran Boşnak teknik adam Faruk Hadzibegic: "Özil'i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğraf çektirdiği için eleştirmek saygısızlıktır. Almanya için oynadığı zamanlarda yeteneğini sonuna kadar kullandılar. Dünya Kupası bitince suçlu arar duruma geldiler. Bu yanlıştır"

Haberler 25.07.2018 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede bir dönem Gaziantepspor, Denizlispor ve Diyarbakrsporu çaltran Bonak teknik adam Faruk Hadzibegic, Türk asll futbolcu Mesut Özilin Almanya Milli Takmn brakma kararna ilikin, Özilin takm brakma kararn hakl buluyorum. dedi.

Bosna Hersek A Milli Futbol Takmnn 1999 ylndaki teknik direktörü Hadzibegic, Özilin rkç saldrlar nedeniyle Almanya Milli Takmn brakmasn ve gelecek planlarn AA muhabirine deerlendirdi.

Hadzibegic, Özilin kararn hakl bulduunu ifade ederek, Özili Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile fotoraf çektirdii için eletirmek saygszlktr. Almanya için oynad zamanlarda yeteneini sonuna kadar kullandlar. FIFA Dünya Kupas bitince suçlu arar duruma geldiler. Bu yanltr. diye konutu.

Bir tercih yapmak durumunda kalsaydm, Özilin yaptnn aynsn yapardm. eklinde konuan Hadzibegic, Özilin eletirilmesini haksz buluyorum. Özil gibi üst düzey bir futbolcunun siyasi emeller uruna kullanld kanaatindeyim. deerlendirmesinde bulundu.

- Türkiyedeki yabanc futbolculara rkçlk yaplmyor

Hadzibegic, eski Yugoslavyann milli takm kaptan olduunu anmsatarak, Yugoslavya ligi güçlü ve büyük bir ligdi ancak 1992-1995 yllar arasnda yaanan savan ardndan deeri kayboldu. Yugoslavyann son takm kaptan bendim. Savata ülkeme yaplanlar görünce milli takm braktm. ifadelerini kulland.

Türkiyede oynanan futbolun mükemmel olduuna iaret eden Hadzibegic, takm ve sahalaryla Türkiyenin Avrupa ve dünyadaki futbol kriterlerini yerine getirdiini belirtti.

Hadzibegic, Türkiyedeki dört büyük futbol kulübünden birinde teknik direktör olarak görev almay hayatnn amac eklinde betimleyerek, Türkiyeden birkaç takmn benimle çalmak istedii haberini aldm. Türk futboluna o kadar büyük bir inancm var ki Galatasaray, Fenerbahçe, Beikta veya Trabzonspor gibi bir takmn banda olsaydm Avrupa birinciliine koardm. dedi.

Türkiyede görev yapt dönemde son derece iyi hissettiini aktaran Hadzibegic, Türkiyede çok sayda yabanc futbolcu da var. Orada top koturan yabanc futbolculara hiçbir zaman ayrm yapldn veya rkç söylemler söylendiini hatrlamyorum. diye konutu.

Bosna Hersekte Saraybosna bata olmak üzere Fransann Toulouse ile Sochaux ve spanyann Real Betis takmlarnda top oynadktan sonra futbolcu kariyerini tamamlayan Hadzibegic, Bosna Hersek A Milli Takmnn yan sra 2005 ve 2006 yllarnda Gaziantepspor, Denizlispor ve Diyarbakrsporda teknik direktörlük görevini üstlendi.

Hadzibegic, en son Fransann Valenciennes takmn çaltrd.

Ana Sayfaya Git