Pamuk tarlasından tatamide zirveye

Makedonya'da düzenlenen Judo Yıldızlar Balkan Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkan 15 yaşındaki Mehmet Ali Ravi, gözünü Avrupa ve dünya şampiyonluklarına dikti.

Haberler 17.11.2016 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Eyyübiye ilçesine bal Buday Kuyusu Mahallesinde dünyaya gelen ve küçük yatan beri ailesiyle tarlada çalan Mehmet Ali, kepçe operatörü babasnn ii dolaysyla 7 yandayken kent merkezine tand.

Burada judocu arkadalarndan etkilenen genç sporcu, 10 yanda anlurfa Judo htisas Gençlik ve Spor Kulübüne kayt yaptrd. Kulüpte hocas Mücahit Deliolunun dikkatini çeken Mehmet Ali, çkt birçok müsabakada tatamiden baaryla indi.

Krehir ve Sakaryada düzenlenen Türkiye ampiyonalarnda birinci olup milli takma seçilen, son olarak da haziran aynda Makedonyada düzenlenen Judo Yldzlar Balkan ampiyonasnda 38 kiloda Türkiyeyi temsil eden Mehmet Ali, imdi de Avrupa ve dünya ampiyonluklar hedefine ulamak için çabalyor.

Judodaki baars sayesinde spor lisesine giren milli sporcu, hafta sonlarnda da köyüne giderek ailesiyle pamuk tarlalarnda çalyor.

Mehmet Ali Ravi, AA muhabirine yapt açklamada, arkadalarndan etkilenerek balad judoyu zamanla çok sevdiini söyledi.

Bata ailesinin judoyla uramasna scak bakmadn ancak gelen baarl sonuçlarn ardndan kendisine güvenmeye baladn anlatan Mehmet Ali, antrenörü Mücahit Deliolunun kendisinde büyük emei olduunu belirtti.

Genç sporcu, iyi mücadele etmeye çaltn ve bunun sonucunda judoda daha iyi yerlere gelmeyi arzuladn dile getirerek, öyle devam etti:

Babamn ii dolaysyla ikinci snftayken köyden kentte tandk. Burada bata sklyordum, sonra arkadalar edindim. Arkadalarmn çou judoya gidince ben de merak edip 11 yandayken kayt yaptrdm. Sonrasnda arkadalarm yenildikçe bu sporu yapmaktan vazgeçti, ben pes etmeyip devam ettim. lk olarak Adyamanda bölge ampiyonasnda üçüncü sray aldm. Bir ay sonra Mardinde, önceki maçta yenildiim rakibimi yenerek ampiyon oldum. Daha sonra Kiliste bölge ampiyonluuna ulatm. Bölge ampiyonluklarnn ardndan Türkiye ampiyonalarna katldm ve iki kez birincilik kürsüsüne çktm. Milli takma seçildim. Bu yaz Yldzlar Balkan ampiyonasna katlarak altn madalya kazandm. Ülkemi bu ekilde temsil ettiim için çok mutluyum, hep hayalini kuruyordum Allaha ükür baardm.

- Köye gittiimizde kardelerimle pamuk topluyoruz

Mehmet Ali Ravi, judodaki baarlar sayesinde bu yl spor lisesine baladn aktararak, Sabahlar okula gidiyorum. Sonra okuldan çkp salona gidiyorum. Biz 9 kardeiz, köye gittiimde kardelerimle pamuk topluyoruz. Zaten yaknlarmzn büyük bölümü halen köyde yayor. dedi.

Judoya yeni balayan kardei Ahmeti de yetitirmek için gayret ettiini belirten Mehmet Ali, ayrca spordaki baarlarn daha da artrmay amaçladn kaydederek, Bundan sonraki hedefim Avrupa ampiyonu olmak, yaklak 2 ay sonra anlurfada düzenlenecek Ümitler Türkiye ampiyonasnda inallah birincilie ulamak ve sonra da Avrupada zirvede yer alarak Türkiyeyi en iyi ekilde temsil etmek istiyorum. diye konutu.

- Gelecek vadeden bir sporcumuz

Judo Federasyonu Teknik Kurul Üyesi, anlurfa Judo htisas Gençlik ve Spor Kulübü Bakan Ali ihsan Deliolu da Mehmet Alinin örnek sporcularndan biri olduunu söyledi.

anlurfadan bir dünya ampiyonu çkarmak amacyla yola çktklarn vurgulayan Deliolu, unlar kaydetti:

Kulübümüzün yetitirdii 13 sporcu var. Biz bu ehirden bir dünya ampiyonu çkarmak için yola çktk. Allaha ükür yapm olduumuz emein semeresini alyoruz. 2008den beri her yl milli takma sporcu veriyoruz. Mehmet Ali de gelecek vadeden bir sporcumuz. Hepimizi ona destek veriyoruz. çok ükür judo anlurfada en baarl branlardan bir tanesidir.

Ana Sayfaya Git