Paralimpik tekvandocudan kısa sürede büyük başarı

Bitlis'in Hizan ilçesinde yaşayan milli sporcu Nurcihan Ekinci, geçen yıl tanıştığı para-tekvandoda Türkiye şampiyonu, Avrupa ikincisi ve dünya beşincisi olarak önemli bir başarıya imza attı.

Haberler 04.01.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hizan ilçesinde 1994 ylnda damdan dümesi sonucu sol kolunu kaybeden Nurcihan Ekinci, yaad skntlara ramen gösterdii azim ve baaryla örnek oluyor.

Tekvando Milli Takm Antrenörü Sezer Köksal yönetiminde Tatvan Spor Salonunda günde çift antrenman yaparak organizasyonlara hazrlanan Nurcihan Ekinci, para-tekvandoda ksa sürede önemli baarlar kazand. Nurcihan, son olarak Bulgaristann bakenti Sofyada düzenlenen Avrupa ampiyonasnda ikincilik elde etti.

Nurcihan Ekinci, AA muhabirine yapt açklamada, geçen yl balad para-tekvandoda Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü ile antrenör Köksaln kendisine her türlü destei verdiini söyledi.

Geçen yl düzenlenen organizasyonlarda, antrenmanlarda harcad emein karln aldn anlatan 30 yandaki sporcu, Geçen yl 7 Austosta Ankarada Türkiye Para-Tekvando ampiyonasnda birinci, 26 Ekimde Londradaki Dünya Para-Tekvando ampiyonasnda beinci ve 7 Aralkta Bulgaristann bakenti Sofyadaki Avrupa Para-Tekvando ampiyonasnda ikinci oldum. Gösterdiim azim ve verilen emein sonucunda baar elde ettim. Paralimpik oyunlarna gidebilmem için belli bir puana ulamam gerekiyor. Bunun için de yurt dndaki puan toplama maçlarna katlmam lazm. dedi.

- Spor, hayatm deitirdi

Sporun kendisine baar ve öz güven kazandrdn aktaran Nurcihan Ekinci, unlar kaydetti:

Buralara gelmek kolay olmad. Engeli olmayan insanlar yürüyor, biz kouyoruz. Onlar kouyor, biz depar atyoruz. Kendi hayatm böyle tarif edebilirim. Sürekli komak ve depar atmak zorunda kaldm. Herkes gptayla bakyor. Zorluklar var ama üstesinden gelebileceime inandm. Spor, hayatm deitirdi. Spor her eyden önce insanlara muhteem bir öz güven veriyor, insanlarn toplumdaki yerini deitiriyor, bir kimlik ediniyorsunuz ve çok farkl bir objektif yakalyorsunuz. Yani bak açm deiti. Ailem spor yapmama karyd. Onlarn bak açsn deitirdim ve u an hepsi destekçim. Arkadalarma da sporu tavsiye ediyorum. Muhakkak herkesin tutunacak bir umudu ve dal vardr.

Spora baladktan sonra protez takmay braktn, bu ekilde daha rahat ettiini ifade eden Nurcihan Ekinci, Proteze çok da ihtiyacm yokmu. nsanlarn bak açs, ne düündüü veya acyacak duygu ve düüncelerle bakmas çok da umurumda deilmi. Onun farkna vardm. Bu nedenle protezim yaklak 5 aydr medikalde ve ölçü vermemi bekliyorlar. Artk çok kullanr mym bilmiyorum. diye konutu.

- Köksal: lk kez böyle azimli bir sporcu gördüm

Antrenör Sezer Köksal ise Nurcihan Ekincinin tekvando yapmak amacyla yaklak bir yl önce kendisine bavurduunu anlatt.

Spora baladnda 52 kilo olan Nurcihan Ekinciye organizasyonlara katlmas için 6 kilo aldrdklarn belirten Köksal, u ifadeleri kulland:

Sporcumuz ilk geldiinde sknt yaadk. Yaptmz tekniklerde denge çok önemli. Engelden dolay denge problemi yaadk. Kuvvet olarak çok çaltk. Aylk, haftalk ve yllk programlarmz yaptk. lk önce koudan baladk. Haftann 5 günü kouyla devam ettik. Youn bir tempomuz oldu. Bizim için önemli olan Türkiyede bir dereceydi. Ancak ükürler olsun beklediimizin katbekat üzerine çktk. Sporcumuz katld yarmalarda derece ald. Bu, büyük bir baar. Nurcihan çok farkl ve bu kadar azimli olacan tahmin etmiyordum. lk kez böyle azimli bir sporcu gördüm.

Ana Sayfaya Git