Peloton ile evden simülasyon bisiklet yarışı

Yeni nesil koronavirüs Covid-19 salgını nedeni ile evlerimizde geçirdiğimiz bu dönemde teknolojinin desteği bisiklet tutkunlarını buluşturuyor.

Haberler 23.04.2020 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bisiklet sporu için var olan simülasyon programlarnn kullanm artt. Dünyann her yerinden profesyonel ya da amatör sporcular bir araya gelerek antrenman yapyor, yarlar düzenliyorlar. Üstelik evlerinden çkmadan...

Gerçek yol hissiyatn salayan ekipmanlarla bisiklet kullanclar yüzlerce kaloriyi kolaylkla ve elenceli biçimde yakarak formda kalyor, salklarn koruyorlar. Ayca bu zor günlerde moral ve biraz elenme frsatn da yakalayabiliyorlar.

Dünyada çeitli spor kulüpleri sanal bisiklet etkinlikleri organize ederken, Türkiyede Peloton stanbul Bisiklet Spor Kulübü, virüs salgn sürecinde geni katlml sanal yarlar ve grup sürüleri düzenlemeye balad.

Haftalk olarak düzenlenen yarlara sanal yar ortamndaki uygulamalar üzerinden tüm dünyadan üye olan herkes katlabiliyor. Geçtiimiz hafta Türkiyenin ilk resmi ve ödüllü sanal bisiklet yarn gerçekletiren kulüp, 18.04.2020 tarihinde ikinci yar organize etti. lk hafta 240 kiinin katld yara ikinci hafta 624 kii katlm gösterdi.

SMÜLASYON BSKLET YARII

Kulübün bünyesindeki yar takm sporcularnn da yer ald organizasyonda, kulübe kaytl sporcular ödül klasman dnda tutuluyor. Her hafta cumartesi günleri gerçekletirilen yarlara ilgi ve katlm katlanarak artyor.

Peloton stanbulun bu organizasyonlar, Türkiye Bisiklet Federasyonunun da desteini kazand.

Bilgisayarlar, telefonlar ya da tabletlerdeki uygulamalar araclyla internet üzerinden gerçee çok yakn sanal rotalarda bir araya gelen sporcular, evin içinde bisikletlerini sabitledikleri cihazlarla tpk yoldaki gibi pedal çevirip antrenman yapabiliyorlar.

Sanal ortamda arkadalarnza katlmak için internette birçok program mevcut. Gerekli birkaç ekipman var sadece ilave olarak.

Bisikleti üzerine takabileceiniz bir smart (akll) trainer, (kondisyon bisikletleri veri aktarmndaki uyumazlklar nedeni ile kullanlamyor), nabz band, veri aktarm için USB Ant+ aparat, kadans (pedal devir) sensörü.

Katlmak isteyenler, Peloton stanbulun Facebook adresi üzerinden iletiim kurabilirler.

Ana Sayfaya Git