PFDK'dan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a para cezası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'ye para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Haberler 22.12.2017 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TFFden yaplan açklamaya göre ligin 16. haftasnda oynanan karlamalardaki saha olaylar ve merdiven boluklarnn bo braklmamas nedeniyle PFDK; Beikta ve Galatasaraya 15er, Fenerbahçeye ise 50 bin lira para cezas verdi.

Kurul, ayrca Beiktan Osmanlspor ile oynad maçtaki çirkin ve kötü tezahürattan dolay maraton dou üst ve alt, kuzey kale arkas üst ile alt tribünlere giri yapan baz siyah-beyazl taraftarlarn elektronik bilet kapsamndaki kartlarnn bloke edilmesi karar ald.

Süper Lig ekiplerinden Evkur Yeni Malatyaspora 30 bin lira para cezas veren kurul, Atiker Konyaspor ile Demir Grup Sivassporun 15er, Kardemir Karabüksporun da 9 bin lira para cezas almasn kararlatrd.

Kurul tarafndan TFF 1. Lig ekiplerinden Elazspora 20 bin, çaykur Rizespora 10 bin ve Samsunspora da 4 bin 500 lira ceza verildi.

TFF 1. Ligde yer alan Gaziantepsporun oyuncusu Zeki Sinanoluna 3 resmi müsabakadan men ve 6 bin 500 lira ceza verilirken, Elazspor Kulübü Bakan Sedat Karatan da 30 gün hak mahrumiyeti ve 15 bin lira para cezas almas yönünde karar alnd.

Ana Sayfaya Git