PFDK'den 7 Süper Lig kulübüne ceza

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Süper Lig'den 7 kulübe çeşitli cezalar verdi.

Haberler 26.01.2018 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TFFden yaplan açklamada, kurulun, Fenerbahçeye Süper Ligin 18. haftasnda sahasnda Göztepe ile oynad karlamada sar-lacivertli taraftarlarn neden olduu çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle ve bu eylemin ayn sezon içinde ev sahibi kulüp olduu müsabakada 4. kez gerçekletirilmesinden dolay 150 bin, merdiven boluklarnn bo braklmamasndan ötürü 45 bin, sar-lacivertli taraftarlar neden olduu saha olaylar nedeniyle de 15 bin, toplam 210 bin lira para cezas verdii belirtildi. Bu karlamada çirkin ve kötü tezahüratta bulunan sar-lacivertli taraftarlarn bir sonraki iç saha müsabakasna girilerinin bloke edildii kaydedildi.

Ayn müsabakada taraftarlarnn neden olduu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin ayn sezon içinde misafir kulüp olduu müsabakada 2. kez gerçekletirilmesinden ile merdiven boluklarnn bo braklmamasndan dolay Göztepeye toplam 45 bin lira para cezas verildii aktarld.

Kurulun, Galatasaraya da Kayserispor ile deplasmanda oynad maçta taraftarlarnn neden olduu saha olaylar ve merdiven boluklarnn bo braklmamasndan ötürü toplam 30 bin, ayn müsabakada Kayserispora da taraftarlarnn neden olduu saha olaylar, merdiven boluklarnn bo braklmamas ve görevli olmayan kiilerin akredite alanda yer almasndan dolay talimatlara aykrlk nedenleriyle toplam 105 bin lira para cezas verdii açkland.

Beiktaa da deplasmanda Antalyaspor ile oynad karlamada taraftarlarnn neden olduu saha olaylar nedeniyle 15 bin lira para cezas verildii bildirildi.

Trabzonspora da Atiker Konyaspor ile deplasmanda oynad mücadelede taraftarlarnn sebep olduu saha olaylar ve taraftarlarnn neden olduu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ayrca bu eylemin ayn sezon içinde misafir kulüp olduu müsabakada 6. kez gerçekletirilmesinden dolay toplam 170 bin lira para cezas verildii duyuruldu. Ayn müsabakada Atiker Konyaspora da taraftarlarnn neden olduu saha olaylar nedeniyle 60 bin lira para cezas verildii aktarld. Ayn karlamada çirkin ve kötü tezahüratta bulunan yeil-beyazl taraftarlarn bir sonraki iç saha müsabakasna girilerinin bloke edildii kaydedildi.

Atiker Konyaspor Kulübü Bakan Yardmcs Ahmet Baydar da sportmenlie aykr açklamasndan dolay 10 gün hak mahrumiyeti cezas ald.

- Ali Turan ve Fofanaya 2er maç ceza

Kurul ayrca, Aytemiz Alanyasporun Malili oyuncusu Mamadou Fofanaya Kasmpaa maçndaki, Atiker Konyasporlu Ali Turana da Trabzonspor karlamasndaki kural d hareketi nedeniyle 2er maç ceza verildiini bildirdi.

Ana Sayfaya Git