Phillip Cocu: "Türkiye Ligi'yle ilgili en iyi fotoğrafı oluşturmak zorundayım"

"Biz bu takımı temsil ediyor olmaktan, bu formayı giyiyor olmaktan gurur duyuyor olmalıyız"

Haberler 03.07.2018 - 12:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Benim felsefem; topa sahip olan yaratc bir takm

Türkiye Ligini ve ligde mücadele eden takmlar tanmaya çalyoruz

STANBUL,(DHA)

Phillip Cocu, Türkiye Ligini, Hollanda Ligi kadar iyi tanmyorum, bu gerçei deitiremeyiz. Ancak u anda yardmcm Chris ile beraber çok fazla maç izliyoruz. Tabii ki zor bir lig ve bu konuya hakimiz. En iyi ekilde Türkiye Ligini ve ligde mücadele eden takmlar tanmaya çalyoruz dedi.

Fenerbahçenin Hollandal teknik direktörü Phillip Cocu, FBTVye açklamalarda bulundu.

Kendisini çok iyi hissettiini ifade eden Cocu, Son derece pozitif duygular içerisindeyim. Antrenmanlarmz da balad için son derece memnunum; çünkü bizim için en önemlisi antrenmanlara balayarak oyuncular tanmak ve bunun en iyi yolu da sahada yaplabilir. u an doru yoldayz diye konutu.

BU FORMAYI GYDMZ çN GURUR DUYMALIYIZ

Kulübü en iyi noktaya getirmek için çok çalacaklarn belirten Hollandal teknik adam, Futbolda bilmemiz gereken bir nokta var, o da; futbolda pozitif bir ortam oluturduunuzda ve kafanza bu tarz düünceleri yerletirdiinizde hedeflerinize ulamak için bir adm atm oluyorsunuz. Bizim amacmz kendi içerimizde harika bir ortam oluturmak. Hedeflerimize ulamak için bunun temel nokta olduunu düünüyoruz. Gerek teknik ekibimizle gerek çalanlarmzla gerekse futbolcularmzla her maça hazr olmak için elimizden gelen her eyi yapacaz. Takmmz yeni sezona en iyi ekilde hazrlamaya gayret gösteriyoruz. Sahaya çktmz her maçta unu göstermeliyiz: Biz bu takm temsil ediyor olmaktan, bu formay giyiyor olmaktan gurur duyuyor olmalyz. Bir aile ortam oluturmalyz. Olumlu davranlar içerisinde olmalyz ve pozitif düünerek bu inancmz korumalyz. Bir eyi baarmann yolu, öncelikle ona inanmaktan geçiyor. Gerçekten yürekten inanrsak o zaman ansmzn çok büyük olduuna inanrm, her zaman. Hiçbir ey kimseye bedavadan hediye edilmiyor ve kendimizi adamak zorundayz. nanmann yannda çok çalmalyz. Hedeflerimiz konusunda istekli olmalyz. Takmmz teknik ve fiziki anlamda en iyi ekilde hazrlayacaz. yi bir sezon geçirmek için her eyimizi ortaya koyacaz. Herhangi bir eye söz veremem ama unun altn çiziyorum: Bu kulübü en iyi ekilde temsil etmek ve en iyi noktalara getirmek için çok çalacaz eklinde konutu.

BENM FELSEFEM; TOPA SAHP OLAN YARATICI BR TAKIM

Futbol felsefesinin topa sahip olan yaratc bir takm olduunu söyleyen Cocu, Fenerbahçe gibi büyük takmlar saha içerisinde her zaman inisiyatif almal. Benim felsefem de; topa sahip olan yaratc bir takm oluturmaktr. Ben her zaman sahada böyle bir takm görmek isterim. Ayn zamanda saha içerisinde doru dengeyi yakalamamz gerekiyor. Oyunu domine eden, doru kombinasyonlar oyuna yanstan, oyun kuran ve yaratcl sahada gösteren bir takm olmalyz. Tüm bunlarla beraber doru bir karm sahaya yanstmamz gerekiyor. Bu karm iyi bir ekilde yaparsanz maç kazanma yolunda bir adm atm oluyorsunuz. Biz maç kazanmak ve iyi skorlar almak zorundayz. Ben hiçbir eyde kaybetmeyi kesinlikle sevmem. Takmmz da bu yönde oynamal. Maçn son saniyesine kadar en iyi skoru alabilmek için elimizden gelenin fazlasn yapmalyz. Futbol oynama eklimiz böyle olmal ve bunun üzerinde çalyoruz. Benim futbol prensibimde, pas ve pas çalmalar çok önemlidir. Ayn zamanda hzl bir ekilde o paslar yapabilirseniz, zaman kazanr ve daha üretken olurken; rakibinizin de bir adm önüne geçmi olursunuz. Temel prensibim; oyun kuran, oyunu domine eden bir takm eklinde olacak. Hücumdayken her zaman yaratc olmaya gayret göstereceiz. Bu nedenle kanat ve forvet oyuncularmz top bizdeyken yeteneklerini gösterebilme adna bir serbestlie sahip olacaklar. Ama topsuz oyunda da disipline kesinlikle ihtiyacmz var. Yoksa rakiplerimiz çok canmz yakar ve kontra ataklardan bamza i açabiliriz. Dediim gibi yumuak bir futbol oynamamalyz. O dengeyi iyi bir ekilde salamalyz. Bu dengeyi salarsak hem içeride hem de darda inisiyatif alan ve oyunu domine eden bir takm olabiliriz ifadelerini kulland.

TÜRKYE LGN VE MÜCADELE EDEN TAKIMLARI TANIMAYA çALIIYORUZ

Yardmcsyla beraber çok fazla maç izleyerek Türkiyeyi tanmaya çaltn ifade eden Cocu, Türkiye Ligini, Hollanda Ligi kadar iyi tanmyorum, bu gerçei deitiremeyiz. Ancak u anda yardmcm Chris ile beraber çok fazla maç izliyoruz. Türkiyede maçlar nasl oynanyor? Bunu analiz etmeye çalyoruz. Tabii ki zor bir lig ve bu konuya hakimiz. Hem oyuncu olarak hem de antrenör olarak Türk takmlaryla karlatk. u anda bizim yapabileceimiz ey, Türkiye Ligiyle ilgili çok fazla bilgi edinebilmek. En iyi ekilde Türkiye Ligini ve ligde mücadele eden takmlar tanmaya çalyoruz. Bu konuya çok fazla zamanmz da harcamamz gerektiini biliyoruz. Nitekim benim iim de bu. Ben, Türkiye Ligiyle ilgili en iyi fotoraf u anda oluturmak zorundaym. Takmm da en iyi ekilde hazrlamam gerekiyor. Bizim u anda Türkiye Ligini doru analiz edebilmemiz, maçlar kazanmamz ve kendi oyun tarzmz sahaya yanstmamz gerekiyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git