PKK katliamından dünya şampiyonluğuna

Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Mizgin Ay'ın annesinin, PKK terör örgütünün 1994'te Mardin'de gerçekleştirdiği katliamdan son anda kurtulduğu ortaya çıktı.

Haberler 01.08.2017 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yldzlarda dünya ampiyonu olan milli atlet Mizgin Ayn hikayesi, film senaryolarn aratmyor.

Kenyada düzenlenen Dünya Yldzlar Atletizm ampiyonasnda 100 metrede altn madalya kazanan Mizginin annesi Gülen Ayn, PKK terör örgütünün 1994te Mardinde gerçekletirdii katliamdan son anda kurtulduu ortaya çkt.

Mizginin babas Cemil Ay, Ankarann Beypazar ilçesinde yaadklar evlerinde AA muhabirine yapt açklamada, Ormanck köyünde gerçekleen PKK katliamnda einin 5 kardei ile annesinin ehit olduunu söyledi.

Einin katliamdan son anda kurtulduuna iaret eden Ay, Gülenin öz kardeleri bu olayda ehit oldu. Biz Batmanda oturuyorduk. Eim misafir olarak annesinin köyüne ziyarete gitmiti. Köyde 1-2 ay kald. Annem, Bu kadar misafirlik yeter, gidip getireyim. dedi. Gitti, getirdi. Getirdii akam da köye saldr yapld. Annem gidip eimi almasayd, o da ehit olacakt. ifadelerini kulland.

Ay, einin köy koruyucu olan babasnn bu saldrdan kurtulduunu, daha sonra Batmana tandn ve burada baka bir evlilik yaptn dile getirdi.

Memurluk hakkndan faydalanmak istiyor

Cemil Ay, einin ehit yaknlarna tannan memurluk hakkndan faydalanmak için bavuruda bulunduunu söyledi.

lk bata, einin okuma yazma bilmedii için bu haktan yararlanamadn anlatan Ay, Okuryazar belgesini ald. Daha sonra ise yala alakal bir sknt çkt. diye konutu.

Einin 45 ya snrn 2-3 ayla geçtii için söz konusu hakkn üvey kardelerine geçtiini belirten Ay, sözlerini öyle tamamlad:

Eimin 6 kz, 2 de erkek üvey erkek kardei var. Hukuki yollara bavurduk. Biz hakkmz kaybetmiiz, yatan dolay hakknz kardelerinize geçti diye cevap aldk. Kardeleri olmasayd bu haktan yararlanabilecekti. Kardeleri olduu için yatan dolay hak onlara geçiyor. O zamanlar çocuklarn ya genellikle ya küçük ya da büyük yazdrlyordu. Tekrar ya tespiti yaplacak, mahkeme kararyla tespit edilecek. Eimin gerçek ya neyse ortaya çkacak. Ya 45in altnda çkarsa bu haktan yararlanabilecek.

Ana Sayfaya Git