Play off günü

YENİ Malatyaspor ve Sivasspor'un Süper Lig biletini aldığı, Eskişehirspor ve Giresunspor'un da ilk 6'yı garantilediği 1'inci Lig'de play off'a çıkacak son 2 takımı bugün oynanacak Denizlispor-Göztepe, Altınordu-Eskişehirspor ve Boluspor-Manisaspor maçları belirleyecek.

Haberler 20.05.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tümü saat 18.30da balayacak bu üç müsabaka sonunda Göztepe, Altnordu ve Boluspordan ikisi normal sezonu ilk 6 içinde tamamlayp play offta Süper Lige yükselme mücadelesi verecek. Son haftaya girildiinde en az bir zmir ekibinin ilk 6ya kalmas kesinleirken, alnacak sonuçlara göre bu say ikiye de çkabilecek.

Haftaya 52 puanla 5inci srada giren Göztepe, kader maçnda Denizlispora konuk olacak. Atatürk Stadnda saat 18.30da balayacak derbiyi Koray Gençerler yönetecek. Galibiyetin yan sra, 1 puan bile sar krmzl ekibi play offa tamaya yetecek. Göztepe derbiyi kaybederse, rakiplerinin taklmasn bekleyecek. Bu durumda Bolusporun malup olmas, Altnordunun yenilmesi ya da berabere kalmas gerekecek. Altnordu kazanr, Boluspor berabere kalrsa, 4ten daha az farkl malubiyetler dahi sar krmzl ekibi ilk 6ya sokacak. Göztepe kaybeder, Bolu ve Altnordu kazanrsa, her ey bitecek.

Geçen hafta Ümraniyesporu deplasmanda 90+3te Barn golüyle yenerek play off umudunu son maça tayan Altnordu, play off vizesi cebinde olan Eskiehirsporu saat 18.30da Bornova Stadnda konuk edecek. 50 puanla 7nci srada yer alan Altnordunun Süper Lig yarna devam edebilmesi için Bar imekin yönetecei müsabakay kazanmas, Göztepe ve Bolusporun kaybetmesi ya da berabere kalmas gerekiyor. Krmz lacivertli ekip berabere kalrsa, ikili averajda üstün olduu Bolusporun yenilgisi de play off için yetecek. Altnordu kaybettii takdirde Süper Lig umutlarn erteleyecek.

K TAKIMN FORMÜLÜ

Tüürkiye 1inci Liginde yarn oynanacak 34üncü hafta maçlarnn sonucu ne olursa olsun, Göztepe ve Altnordudan biri her koulda play off biletini cebine koyacak. Ancak Göztepe, Denizlisporda+n en az 1 puan alr, Boluspor evinde Manisaspora kaybeder veya yeniemezse, Altnordunun Eskiehirspor karsnda alaca galibiyet, 2 zmir takmn da play offa tayacak. Boluspor ve Göztepe yenilirse, Altnordunun beraberlii bile iki zmir temsilcisinin ilk 6da yer almasn salayacak.

3LÜ AVERAJDA ALTINORDU

Altnordunun ilk 6 ansnn üçlü averaj kalma ihtimali de bulunuyor. Krmz lacivertli ekip sahasnda Eskiehirsporla berabere kalr, Boluspor evinde Manisaspora yenilir, Ümraniyespor da Balkesirspora malup ederse, üç takm 51 puanda buluacak. Bu durumda yaplacak üçlü averaj hesabnda en yi durumdaki Altnordu, play off vizesini alan takm olurken, Boluspor ile Ümraniyespor ilk altnn dnda kalacak.

GÖZTEPEDE MURAT KAFLEDE

Denizylisporla play off için kader maçna çkacak Göztepede sakatl bulunan orta saha oyuncusu Murat Aknda Denizliye götürüldü. Sol dizinden sakatlanan Muratn 2 gündür idmanlara çkt ve görev verilmesi durumunda oynayabilecei örenildi. Göztepede sol arka adalesi yrtlan sa bek Fuchs ve kasndan sorun yaayan orta saha Hakan ise görev alamayacak. Sar krmzllarda Yeni Malatyaspor müsabakasnda krmz kart görüp 3 maç ceza alan stoper Lokman da forma giyebilecek.

ALTINORDUDA BERKE DÖNDÜ

Altnorduda U17 Milli Takm ile Hrvatistandaki Avrupa ampiyonasdan dönen kaleci Berke Özerin, yarnki Eskiehirspor randevusunda 18 kiilik kadroda yer alaca örenildi. Krmz lacivertlilerde arka adalesinde çekme olan ve hafta haftann büyük bölümünü düz kou yaparak geçiren stoper Sinan Osmanolunun bugünkü antrenmanda takmla birlikte çalt, yarnki müsabakada forma giyebilecei belirtildi. Altnorduda tedavileri süren Berk ile Enis dnda eksik bulunmuyor.

Ligde hiçbir iddias ve endiesi bulunmayan Denizlispor ise son maçnda arlayaca Göztepeyi yenerek taraftarna 3 puanla veda etmeyi hedefliyor. Yeil siyahl ekipte Moritz, Alperen, Cenk ve Ziya sakat, Tahacan ise cezal olduu için forma giyemeyecek. Göztepe ile yaanan bilet krizini konuk takma 2 bin 526 kiilik yer ayrarak çözen yönetim, bilet fiyatlarn tüm tribünler için tam 10, örenci 5 TL olarak belirledi. Göztepe taraftarna ayrlan kale arkasnn bilet fiyat ise 15 TL.

YEDEK MANSASPOR SAHADA

Ligin son haftasnda play off mücadelesi veren Boluspor ile deplasmanda karlaacak Manisaspor, as futbolcularndan yoksun sahaya çkacak. Geçen hafta anlurfasporu yenip ligde kalmay garantileyen siyah beyazl ekipte teknik direktör Sait Karafrtnalarn ligde az ans bulan kaleci Yazcan, Emre, Bakaki, Bilal, Ömer ve Alper gibi oyuncular sahaya sürecei belirtildi. Karafrtnalar, Boluda en iyi ekilde mücadele edeceklerini belirterek, Biz deplasmanlarda iyi oynayan bir takmz. Futbolcularmn kazanmak için terlerini son dalmasna kadar aktacaklarna inanyorum dedi.

Ana Sayfaya Git