Podolski: Felsefem; şehir ve takım için savaşmak

Almanya ile Dünya Kupası zaferi yaşayan, 34 yaşında yolu bir kez daha ülkemize düşen Antalyaspor'un Alman yıldızı Lukas Podolski, Fanatik Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu

Haberler 15.04.2020 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Galatasaraydan sonra yeniden geldii Süper Ligde Antalyasporla çok profesyonel bir görüme yaptklarn, stat, tesisler ve ehirin çok iyi olduunu anlatan Podolskinin M.çar Davran imzal röportaj öyle:

Galatasaraya gelmeden önce Türkiyede, Antalyaya tatile gelmitim. Galatasaraydan bu srada teklif gelmiti. Zaten ailem de Türkiyeyi ve Antalyay hep çok seviyordu. Süper Ligde oynadm için ligi ve kulübü daha önceden biliyordum. Antalyasporla çok profesyonel bir görüme yaptk. Stat, tesisler ve ehir çok iyi. Bu yüzden yeniden Türkiyeye geldim ve kararmdan dolay mutluyum. u ana kadar 7 maçta 2 gol ve 2 asistim var. Performansmdan dolay mutluyum. lk zamanlar Japonyadan yeni geldiim için dinlenme frsat bulamam ve ilk 3-4 maç fazla süre alamamtm. Sonrasnda daha fazla oynamaya baladm ve hocamz Tamer Tuna ile birlikte ligde 8 maçtr kaybetmiyoruz.

DÜZGÜN VE KARAKTERL OYUNCULAR

Tamer hoca ile aramz çok iyi ve iini de iyi yapyor. Takmn kadrosunda son katlanlar dahil çok düzgün karakterli, iyi oyuncular var. Kulüp yetkilileri ve takmdaki herkes, iini gerçekten çok iyi yapyor. nsanlarn bana yaklamndan dolay son derece mutluyum. Ligde 11. sradayz ve maç maç düünmemiz gerekiyor. Amacm, kulübü daha iyi yerlere getirmek. Antalyada adm kulüp ve Türk futbol tarihine yazdrmak, burada kendi hikayemi yazmak istiyorum. Bunu, takm arkadalarm ve taraftarlarla birlikte baarmak istiyorum.

KENDM Y HSSETMEZSEM...

Burada 1.5 yllk sözlemeye imza attm ve belki 1 yl daha kalrm. Gelecekte nerede olacam imdiden bilemiyorum. Kulübe, taraftarlara ve Antalya kentine büyük bir saygm var. Onlar için en iyisini yapmak istiyorum. ehir ve takm için savamak benim felsefem. 3-4 sene daha oynayabileceimi düünüyorum. Kendimi iyi hissediyorum. Eer kendini iyi hissetmezsem ve kafamdaki futbol ak daha farkl bir hale gelirse, dier ilerime arlk veririm. Ama dediim gibi taraftarlarla ve takmla birlikte olmay seviyorum.

5 SENEDR KS BR ARADA

Herkes farkl düünebilir. Bazen öyle bir an gelir ki, Evet artk tamam dersiniz ve brakrsnz. Burada i disiplini çok önemli. Futbola nokta koyduktan sonra 2 yl ara verip, tekrar bu oyunun içinde bir eyler yapma planm var. Zaten i dünyasnda döner ve dondurma (Almanyada 6 döner, 3 de dondurma dükkan var.) iiyle urayorum. Bunu da yaklak 5 senedir futbolla beraber yönetiyorum. Daha fazla i yaamna da yönelebilirim ama futbolu da çok seviyorum. 90 dakika sahada kalmak ve 3 puan almak, benim için her zaman harika duygular.

KESNLKLE BERBAT BR EY

Virüs sebebiyle yaadklarmz bir korku filmi gibi... 2020ye geldik ve böyle bir durumla karlamak kesinlikle berbat bir ey. Birçok yer kapal durumda ve bu herkes için son derece zor bir durum. nsanlarn çou ne olduunu hala anlam deil. Her ey çok zor olsa da bununla baa çkmak ve kurallara uymak zorundayz. Ben doktor ya da uzman deilim ama sakin olmalyz. Haftalar geçtikçe, sosyal mesafeyi koruduumuz sürece bu salgn azalacak ve bitecek.

BEN TAM BR ALE ADAMIYIM

Market ve pazar alverii dnda hayatm evimde ailemle geçiriyorum. Açkças tam bir aile adamym ve evde olmay seviyorum. Tabii ki bir yandan futbol oynamay, arkadalarmla bulumay da özledim. Bütün herkesin, Evde kal kuralna uymas zor olabilir ama Türkiyede Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ya da ülkemde Babakan Angele Merkel ne diyorsa, dikkate almamz gerekiyor.

OYNAYIN DERLERSE HAZIR OLACAIZ

UEFA ya da FIFAy, maçlarn devam etmesi adna verdikleri çabadan dolay sorgulamamak gerek. UEFA, zaten net bir tarih ortaya koymuyor. artlarn daha iyi olmasn beklememiz lazm. Maçlar seyircisiz de oynanabilir. Taraftarlar önünde oynamay çok seven biri olarak, onlarsz futbol gerçekten tat vermez ama bir yandan iimizi yapmalyz. Ben federasyon bakan deilim, futbolun kaderini onlar belirleyecek ve Oynayn derlerse, hazr olacaz.

SZE AMPYONLUK DUYGUSU VERMEZ

Bu sezon Süper Ligde lider Trabzonspor ampiyon ilan edilirse, bu normal bir ampiyonluk duygusunu ne oyuncularda, ne taraftarlarda yaatmaz. Aradan yllar geçince bu baarnz, baka bir nedene balanarak hatrlanr. Sonuç olarak ligde 8 hafta kald ve bu sezonun saha içinde bitmesi en dorusu.

NSANLAR ALMAN YAPISINA GÜVENR

Almanyada baz takmlar idmanlarna küçük gruplar halinde balad. Onlar planlarn uyguluyor. Seyircisiz olarak ligi tamamlamak, ilk seçenek. Ancak yarn farkl bir durum olur ve baka bir çözüm ortaya çkar. nsanlarn, Alman yapm olan eylere güvendiini ve ligin balayacana inandklarn biliyorum. Eer ülkemde futbol, mays aynda balarsa, bu beni de çok mutlu eder.

SADECE PARA çN DEL

çok ükür ki u ana kadar kariyerimde büyük bir sakatlk yaamadm. Her zaman kendime çok iyi bakyor, ekstra idmanlar yapyorum. Güçlü bir oyuncuyum. Alman olmam da disiplin anlamnda bana yardmc oluyor. Zaten kafanzda futbol tutkusu ve istei varsa, her zaman üst seviyede devam edebilirsiniz. Futbol bizim iimiz ve bundan para kazanyoruz. Ancak sadece para için deil, futbol benim tutkum olduu için oynuyorum. Bu iin içinde kaybetmek de var, kazanmak da ama kaybetmeyi sevmiyorum.

TIPKI ZLATAN BRAHMOVC GB...

Sahaya çktmda hep yüzde 100ümü vermeye çalyorum. Her zaman yeni bir meydan okuma ve rekabet istiyorum. Tpk Zlatan brahimovic gibi... bra, farkl ülkelerde farkl rakiplere kar baarlar kazanmak ve yeni rekabetler yaamak istedi. Bunu yaparken de, baarl olmak ve uyum salamak hiç kolay deil. Sonuçta sadece futbol anlamnda deil, hem farkl bir ülkeye hem de farkl bir kültüre gidiyorsunuz. Burada benim için asl önemli olan, gittiim yerlerde kaç kupa kazandm deil. çünkü bazen birçok ampiyonluk kazanabilirsiniz ama bu size hayatnzda bir tarih yazmak, bir üst seviyeye çkmak anlamnda hiç yardmc olmayabilir.

Ana Sayfaya Git