Protez bacakla 4 bin metreden paraşütle atladı

Hasankeyf'te geçirdiği kaza sonucu sol bacağını kaybeden ve protez bacakla hayata tutunan Mardinli hemşire Hatice Tunç, Efes Havacılık Eğitim Merkezi'nde paraşütle atlayarak hayalini gerçekleştirdi.

Haberler 14.10.2019 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Hasankeyf ilçesindeki gezi srasnda geçirdii kaza sonucu sol bacan kaybeden ve protez bacakla hayata tutunan 22 yandaki Mardinli hemire Hatice Tunç, Efes Havaclk Eitim Merkezinde paraütle atlayarak hayalini gerçekletirdi.

Diyarbakrda hemirelik yapan Tunç, 2017 ylnda geçirdii kaza sonras sol bacan kaybetmesine ramen yaama sevincini yitirmedi. Protez bacakla hemirelie devam eden Tunç, yaad tüm zorluklarn üstesinden gelerek hayata smsk sarld.

En büyük hayali paraütle atlamak olan genç hemireyi sosyal medyadan fark eden Türk Hava Kurumu (THK) yetkilileri bunu gerçekletirmek için kollar svad.

Tunçla iletiime geçen yetkililer genç kz, zmire getirdi.

Efes Havaclk Eitim Merkezinde yaplan bilgilendirmenin ardndan Hatice Tunç, uçaa bindi. Türk bayrayla birlikte 4 bin metreden tandem atlay gerçekletiren genç kz, Türkiyede ilk kez protez bacakla paraütle atlama imkan buldu.

- ayalimi gerçekletirdiim için çok mutluyum

Hatice Tunç, gazetecilere yapt açklamada, hiçbir zaman pes etmeyi düünmediini ifade ederek, böylesine bir atlay gerçekletirdii için çok sevinçli olduunu anlatt.

Etkinlikte emei geçenlere teekkür eden Tunç, unlar kaydetti:

Bacam protez olarak hayatma devam ediyorum ama bu hayatma engel tekil etmedi. Hatta eski halime göre daha hareketliyim. Hayallerimi ertelemedim. Mesleime devam ettim. Hayalini kurduum bir ey vard bisiklet sürmek. Bata cesaret edemedim ama denedikten sonra yapabildiimi gördüm. Sonra kayak yaptm. Birçok etkinlik yaptm. Bunlarn hepsi benim için baardr. Uzun süredir uçu hayali kuruyordum. Türk Hava Kurumu bana ulat ve bu benim için çlgnlkt. nanlmaz heyecanlym ve bu hayalimi gerçekletirdiim için çok mutluyum. THKye bu hayalimi gerçekletirdii için çok teekkür ediyorum. Bunun dier engelli arkadalarma örnek olmasn istiyorum.

Tunç, söz konusu atlay Bar Pnar Harekatna katlan askerlere hediye ettiini de sözlerine ekledi.

Tunça elik eden tandem pilotu Mustafa Acahan ise genç hemirenin çok cesur olduunu ifade ederek, son derece keyifli bir atlay gerçekletirdiklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git