Rafting Şampiyonası heyecanı

Terörden temizlenip huzur ve turizm şehri haline gelen Tunceli'de Türkiye'de ilk defa düzenlenen Dünya Rafting Şampiyonası heyecanı başladı.

Haberler 10.06.2019 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terörden temizlenip huzur ve turizm ehri haline gelen Tuncelide Türkiyede ilk defa düzenlenen Dünya Rafting ampiyonas heyecan balad. ampiyona nedeniyle otel ve misafirhanelerde yer kalmaynca, yurtlar kullanma açlp, nehir kenarna kamplar kuruldu. Gençlik ve Spor Bakanlnn destei, Tunceli Valisi Tuncay Sonelin giriimleriyle Türkiyede ilk defa 8-13 Haziran arasnda gerçekletirilen Dünya Rafting ampiyonas için 20 ülkeden 600 sporcunun yan sra 200 de teknik heyet ve hakem kente geldi. Munzur çaynda düzenlenecek olan ampiyonaya katlacak takmlar dün ve bugün antrenmanlarn yapt. 36 kilometresi dünya rafting parkuru ilan edilen Munzur Nehrinde yaplan antrenmanlar bile büyük heyecan yaatt.

20 ÜLKEDEN SPORCULAR GELD

Tuncelide ilklerin yaanmaya baladn belirten Vali Tuncay Sonel, 2018 yl içerisinde ilk kez, Türkiye Rafting ampiyonas yaplmt. 2019 ylnda da 8-13 Haziran tarihlerinde de, Dünya Rafting ampiyonas yaplyor. Dünya Rafting Federasyonu Bakan, Türkiye Rafting Federasyonu Bakan, Gençlik ve Spor Bakan ve bata Cumhurbakanmzn destekleriyle bu organizasyonu gerçekletiriyoruz. 20 ülkenden 800 sporcu, hakem ve teknik heyet katlyor. Tunceli, rengarenk oldu. Tuncelide u anda Kosta Rika, Brezilya, ili, çin, Hindistan, Fransa, randan ve dünyann dört bir yanndan sporcular var. Munzur Nehri üzerinde bulunan 36 kilometrelik ksm ile güzel bir parkur alan var. Dünya Rafting Federasyonu tarafndan uluslararas parkur alan haline getirilmiti. Orada gündüz rafting yarlar, gece yarlar ve halk konserleri verilmektedir. Vatandalarmz memnun dedi.

OTELLERDE YER KALMADI, YURTLAR AçILDI

Dünyann dört bir yanndan gelen tüm misafirlere Tunceli olarak ev sahiplii yaptklarn anmsatan Sonel, Otellerimizde yer yok ama yüksek örenim ve orta örenim yurtlarmz açtk. Munzur Nehri kysnda kamp alanlar oluturduk. Vatandalarmz Tunceliye gelsinler. Esiz doasyla insanlar büyüleyen Tuncelimizin güzelliklerini görsünler ifadelerini kulland.

YABANCI SPORCULAR TEKRAR GELMEK STYOR

Tunceliye Kazakistandan geldiklerini aktaran sporculardan Maxim Zmn lk defa gedik. Tunceliyi çok güzel bulduk, insanlar çok iyi. Bugün antrenman yapyoruz yarndan itibaren iniler gerçekletireceiz. Bundan sonraki süreçte yine gelmeyi istiyoruz diye konutu. 37 saat yolculuk yapp Brezilyadan geldiklerini dile getiren Pedro Aversa ise Buraya ilk defa geldiim için çok heyecanlym. Tunceliyi sevdim ve beendim dedi. Yarn balayacak kadn ve erkeklerin yaraca ampiyonada 3 gün boyunca çeitli kategorilerde mücadelelerin yer alaca belirtilirken, kente yarmay izlemeye birçok kiinin gelmeyi sürdürdüü aktarld.

Ana Sayfaya Git