Rahvan at yarışları yapıldı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde rahvan at yarışları yapıldı.

Haberler 18.06.2019 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Geleneksel Spor Dallar Federasyonu tarafndan bu yl 27 ilde gerçekletirilmesi planlanan at yarlarnn 4. aya Diyarbakrn Bismil ilçesinde gerçekletirildi.

Karaköprü mevkisinde hazrlanan kou pistinde, 8 kategoride gerçekletirilen yarmada, Diyarbakr, Mardin, Hatay, Osmaniye ve Adana gibi bölge illerinden getirilen 70 at yart.

Farkl kategorilerde birincilik için kyasya mücadele edilen yarmada Diyarbakrdan Abdullah Öngörenin at birinci oldu.

Dereceye giren atlarn sahiplerine kupa ve madalya ile para ödülü verildi.

Amacmz geleneklerimizi yaatmak

Federasyon görevlisi Yusuf Ural, yapt açklamada, yarn gerçekletii alan at yarlar için düzenleyen Kaymakam Kerem Süleyman Yüksele teekkür etti.

1996 ylnda kurulan federasyonun bünyesinde 9 bran barndrdn ifade eden Ural, bu branlardan birinin de rahvan binicilik spor dal olduunu belirtti.

Ural, Orta Asyadan bu gelenei yaatmak için Bismilde yarma düzenlendiini dile getirerek, 8 kategoride gerçekletirilen yarmada 70 at kyasya mücadele etti. Amacmz geleneklerimizi yaatmak, bölge halkn kaynatrmaktr. dedi.

Bismilli binicilerin bu yarma için özel talepleri olduuna iaret eden Ural, federasyon olarak da bu talebi deerlendirdiklerini ve bu etkinlii burada gerçekletirdiklerini aktard.

Ural, etkinliin çok güzel geçtiini anlatarak, renkli anlara sahne olan yarmada herkesin kardelik içerisinde, birbirine sayg göstererek yartn kaydetti.

Bismil Rahvan Atl Spor Kulübü Bakan Nusret Öngören de ilçede bu yarlarn ikinci kez düzenlendiini belirtti.

lçede rahvan at binicisi birçok hemehrimiz var. Ancak alanmz ve imkanmz olmadndan dolay herhangi bir at yar ya da etkinlik düzenleyemiyorduk. Kaymakam Kerem Süleyman Yükselden bu konuda yardm talep ettik. O da bu talebimizi geri çevirmeyerek bu alan bize tahsis etti ve baz düzenlemeler yapt. ifadelerini kullanan Öngören, Kaymakam Yüksele teekkür etti.

Öngören, sahada hakem kulesi, tribün ve tesis yaplmas konusunda destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git