Real Madrid'e giden yol, Gençlerbirliği ve Fenerbahçe'den geçiyor

Real Madrid'in kadrosuna kattığı genç milli yıldız Arda Güler, İspanyol devinin Türkiye'den transfer ettiği 3. futbolcu oldu.

Haberler 06.07.2023 - 20:21 Son Güncelleme : 06.07.2023 - 20:21

Futbol kariyerine Gençlerbirliğinin altyapısında başlayan Arda Güler, Şubat 2019da Fenerbahçe altyapısına transfer oldu. Sarı-lacivertli kulüpte geçirdiği 4,5 sezonda A takıma yükselen, A Milli Takımda forma giymeye başlayan Arda, 18 yaşında dünyanın en önemli kulüplerini peşinden koşturdu.

Tercihini Real Madridden yana kullanan ve sözleşme imzalamak için İspanyaya giden Arda Güler, eflatun-beyazlıların Türkiyeden transfer ettiği 3. futbolcu olarak kayıtlara geçti.

Real Madrid, daha önce Gençlerbirliğinden Njitap Geremi ve Fenerbahçeden Elvir Balici transfer etmişti.

Başkent temsilcisine 1997de Paraguay Ligi ekiplerinden Cerro Portenodan gelen Kamerunlu orta saha oyuncusu Geremi, 2 sezon kırmızı-siyahlı formayı giydikten sonra 1999da Real Madride transfer oldu. İspanyol takımının formasını 3 sezon terleten Geremi, 2 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 İspanya Ligi şampiyonluğu yaşadı.

1995te geldiği Bursaspordan 1998de Fenerbahçeye transfer olan Bosna Hersekli forvet Balic, bir sezon sonra Real Madridin yolunu tuttu. Başkent temsilcisiyle 2 kez UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Balic, birçok kez farklı takımlara kiralandı.

Türkiyede forma giyerken Real Madride transfer olan 3 futbolcunun ortak özelliği Gençlerbirliği ile Fenerbahçe oldu.

REAL MADRİDE GİDEN İLK TÜRK ARDA

Arda Güler, Türkiyede doğup, altyapı eğitimini Türkiyede aldıktan sonra Real Madride transfer olan ilk Türk futbolcu oldu.

Efatun-beyazlılarda daha önce Almanyada yetişen milli futbolcular Nuri Şahin ile Hamit Altıntop ve Almanya Milli Takımını seçen Türk asıllı Mesut Özil top koşturdu.

Arda Güler, altyapı eğitimini Türkiyede tamamladıktan sonra Real Madride giden ilk Türk olarak da kayıtlara geçti.

Ana Sayfaya Git