Red Bull 400 yarışları nefes kesti

TÜRKİYE'de ilk ve tek olan Erzurum'daki kayakla atlama kulelerinde Red Bull 400 şampiyonası düzenlendi. Kayakla atlama kulelerine koşarak tırmanan sporcular zor anlar yaşarken, bazıları baygınlık geçirdi.

Haberler 21.05.2017 - 12:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin çeitli illerinden Erzuruma gelen atletler, da maratoncular ile bisikletçiler, Erzurumun Palandöken ilçesindeki Kiremitlik Tepede bulunan atlama kulesinde, 400 metreyi en ksa sürede trmanmak için mücadele etti. Farkl ya grubundan sporcular eleme usulü ile finale kalabilmek için son nefeslerine kadar mücadele etti.

Bu sporu ilk kez yapan baz sporcular parkuru tamamlayamadan baygnlk geçirdi. Hazr bekleyen 112 ekipleri baygnlk geçiren 21 sporcuya müdahale etti ve bunlardan 3ü hastaneye kaldrld.

Saat 16.00da balayan final yarlar ise heyecanl dakikalara sahne oldu. zleyicilerin tezahüratlar arasnda kuleye doru koan sporcular, nefeslerinin kesildii anlarda parkura serili olan filelerden destek ald. Sporcular, parkurun büyük bir bölümünü koarak deil rampann dik olmas nedeniyle trmanarak tamamlad.

ÖDÜL OLANLAR

Kadnlarda Ece Bakc 06.19 dakika ile erkeklerde ise Ahmet Arslan 03.55 dakika ile birinci oldu. Dereceye girenlere Büyükehir Belediye Bakan Vekili Eyüp Tavlaolu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Fuat Takesenligil ödüllerini verdi.

Birinci olan sporcular Almanyada düzenlenecek olan dünya ampiyonasna katlmaya hak kazand. Triatlon Milli Takm sporcusu olan Ece Bakc, ilk kez bu yarlara katldn söyledi. Birinciliin kendisi için sürpriz olduunu belirten Ece Bakc, Almanyadan da iyi bir derece ile döneceini bildirdi.

Dalarn Aslan diye tannan sporcu Ahmet Arslan, da kousu brannda 6 kez Avrupa ampiyonluu, dünya ikincilii ve üçüncülüü ile iki kez dünya Grand Prix derecelerine ulat. Ahmet Arslan, Bugün burada 14üncü Red Bull yarlarn kotum, 13üncü kez ampiyon oldum. Geçen hafta Kazakistandaki yarlarda da birinci olmutum. Kendi evimizdeki yar en zorlularndan biri oldu. Dier milli sporcu arkadalarm beni çok zorladlar diye konutu.

280DEN FAZLA YARIMACI

Yarlara 280den fazla yarmacnn katldn ifade eden Red Bull 400 dünya serisinin Türkiye ayann yar yöneticisi Caner Odabaolu da unlar söyledi:

Bu dünyann da 22 ülkesinde yaplabilen özel bir yar. Sadece atlama kulelerinin olduu yerlerde yaplyor. Kayakla atlama kulelerine tersten koularak yaplan bu spor dalnda yarmaclar 9 ayr elemede parça parça yartrdktan sonra kadnlar ve erkekler için final koular yaptk. Bugün hava bize frtna ve yamurla zaman zaman zor anlar yaatt ama Erzurum halknn da seyirci destei ile festival gibi geçen bir ortam yaadk.

Ana Sayfaya Git