Ricardo Quaresma: "Geçen sezon tecrübesizdik"

"Birlikte savunma ve hücum yapıyoruz, hedeflediğimiz yere ulaşmak için bunu yapmak zorundayız"

Haberler 21.11.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UEFA ampiyonlar Ligi G Grubu 5inci hafta maçnda yarn saat 20.00de Portoyu arlayacak olan Beiktan yldz isimleri Ricardo Quaresma ve Cenk Tosun, UEFA.comun sorularn yantlad.

Soru-cevap eklinde ilerleyen röportajda, sorular ve yantlar u ekilde:

BEKTAIN UEFA AMPYONLAR LGNDE YER ALDII SÜREçTE TAKIMA NASIL KATKI VERDNZ?

Ricardo Quaresma: Güzel iler yaptk ancak henüz biten bir ey yok. Oynayacamz Porto maç, gruptaki yerimizi belirleyecek. Bizim görevimiz, tur atlamak. çalmaya devam edeceiz ve harika iler yapacaz. Ben yapabileceimize inanyorum.

Cenk Tosun: ampiyonlar Ligi en önemli ve en iyilerin bulunduu bir organizasyon. Grupta oynadmz 4 maçta 10 puan toplamak bizim için büyük bir geliim. Ayn zamanda bu 4 maçta 4 gol attm için de çok gururluyum. Bunlarn üzerine ekleyerek daha fazla gol atmak istiyorum.

RICARDO QUARESMA: GEçEN SEZON TECRÜBESZDK

- ampiyonlar Liginde geçen sezon grubunuzu 3üncü tamamlamtnz. imdi ise grubunuzda lidersiniz. Geçen sezon ile bu sezon arasndaki fark nedir?

Ricardo Quaresma: Geçen sezon takmmz çok fazla ampiyonlar Ligi tecrübesine sahip deildi. Bu sezon da takmmz aa yukar ayn fakat imdi ampiyonlar Liginde nasl oynayacamz daha iyi biliyoruz. çok güçlü ve kaliteli takmlarn bulunduu bir grupta lideriz. Gerçek u ki, bir takm gibi oynuyoruz. Birlikte savunma ve hücum yapyoruz. Bu, bizim hedefimize ulaabilmemiz için tek yol.

CENK TOSUN: 14 GOLLÜ OKTAY DERELOLUNU GEçMEK STYORUM

- Cenk, attn goller büyük bir fark yaratt deil mi?

Cenk Tosun: 4 gol attktan sonra, Beiktan ampiyonlar Ligi tarihinde en çok gol atan ismi Oktay Dereliolu ile ayn seviyeye geldim. Eer geçen sezonki Benfica maçn da sayarsak toplamda 5 ampiyonlar Ligi golüm var. u ana kadar da Avrupa kupalarnda 11 gol kaydettim, Oktay Dereliolunun 14 golü var. Sonuç olarak, onu geçmek için elimden gelenin en iyisini yapacam.

- Ricardo, Porto taraftarlar Dragaoda oynanan maçta sana büyük bir ilgi göstermiti. Porto ile stanbulda karlamak nasl olacak?

Ricardo Quaresma: Bu bir maç ve ben profesyonel düünmek zorundaym. Its a match I will have to be professional about. çimdeki sevgiyi sahaya yanstamam. Porto da Beikta da mezara götüreceim 2 kulüp fakat ben bir profesyonelim. Portonun kazanmak istediini biliyorum ama ben de istiyorum. Takm için her eyimi vereceim. Bu, Porto taraftarlarnn takdirini kaybedeceim anlamna gelmiyor. u an Beiktata oynuyorum ve bu kulüp için her eyimi veririm. Taraftarlar bana her zaman iyi davranyor ve bana inanyor. Sevgilerini, sayglarn ve takdirlerini hissediyorum. Onlar mutlu etmek için sahada her zaman her her eyimi vereceim. çünkü onlar bunu hak ediyor.

BEKTATAN AYRILMAYI Hç DÜÜNMEDM

- Cenk, Beiktaa ilk geldiin dönemde yedek kulübesinde çok vakit geçirdin. Hiç baka bir kulübe gitmek aklndan geçti mi?

Cenk Tosun: Baka bir takma gidip ana santrfor olmay hiç düünmedim. Ben her zaman çok çalmay, mücadele etmeyi ve burada ana santrfor olmay hedefledim. Beikta her zaman benim aklmda. Gaziantepspordan ayrlacam dönemde her ne kadar adm 3 büyüklerle anlsa da ben Beikta seçtim. Bunu yaptm için çok memnunum. Slaven Bilic döneminde çok fazla süre alamadm ancak aldmda da yedekten gelerek skor ürettim. Kendimi çok fazla gelitirdim. Demba Badan ve Mario Gomezden çok ey örendim. Daha sonra 2nci ylmda daha fazla süre almaya baladm. Bu sezon kendimi tamamen gelitirdim ve ilk 11e yerletim. Geçen sezon 42 maçn 34ünde süre aldm belki ama benim hedefim her maça ilk 11de balamak.

- Ricardo, çok büyük kulüplerde oynadn. Kariyerinde yükseliler ve düüler yaadn. Geriye dönüp bakdnda neler hissediyorsun?

Ricardo Quaresma: Mutlu, Büyük kulüplerde, büyük oyuncularla oynama frsatn yakaladm için çok mutlu hissediyorum. Sadece bu. Ben iimi yapacam, emekli olduum zamanda ise bam dik tutacam. Her zaman futbol benim her eyimdi çünkü bu hayatta sahip olduum her eyi futbola borçluyum. Bu ii yapmay çok seviyorum. Ancak yine de futbol, insanlarn sizi sürekli olarak aa çekmeye çalt bir spor. Televizyonlarda, futbol yorumcular tarafndan eletiriler var, bunlar futbol dünyasnda olan eyler. Bizler profesyoneliz ve bununla baa çkmak zorundayz.

- Cenk, son 16 turunu ve sonrasn düünmeye cesaret edebiliyor musun?

Cenk Tosun: Yüksek hedeflerin olmas güzel fakat böyle bir turnuvada çok yukarlar hedeflemek iyi deil. Maç maç bakmak gerekiyor. Porto ve Leipzig maçlarn tamamlayarak grubu lider olarak tamamlamak istiyoruz. Sonra, maç maç düünmeye devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git