Rio’da soygun alarmı!

İngiliz iki yüzücünün silahlı soyguna uğramasının ardından Rio'da güvenlik önlemleri arttırıldı, sporcular uyarıldı.

Haberler 18.08.2016 - 12:50 Son Güncelleme : 18.08.2016 - 12:50

Brezilyanın Rio kentinden düzenlenen Olimpiyat Oyunlarında güvenlik sorunları devam ediyor. Soygunlar ve silahlı saldırılar nedeniyle tedirgin olan sporcular, sık sık uyarılarla karşı karşıya kalıyorlar.

Yoksulluk ve yolsuzluk ile mücadele eden Brezilyanın suç oranının en yüksek şehirlerinden biri olan Rio kentinde düzenlenen Olimpiyat Oyunlarında sona yaklaşıldı. Spor organizasyonları kadar yaşanan güvenlik olaylarının da konuşulduğu Rio 2016da son uyarı İngiliz sporculara yapıldı. İngiliz yüzücü Ryan Lochte ve üç takım arkadaşının silahlı soyguna uğradıkları gerekçesiyle polise başvurması ile başlayan süreç, neredeyse OHALe kadar uzandı.

Tüm İngiltere takımına bir yazı gönderen Rio polisi, sporcuların mecbur kalmadıkça Olimpiyat Köyünde çıkmamaları konusunda uyardı. The Guardianın ele geçirdiği belgeye göre, sporculardan Olimpiyat Köyünden çıkmaları durumunda ise dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Sporculara öncelikle İngiltere Milli Takımında olduklarını belli edecek kıyafetler giymemeleri ve değerli eşyalarını yanlarında taşımamaları gerektiği söylendi. Özellikle Lochtenin polise gitmesi nedeniyle çete üyelerinin İngiltere Milli Takımına kin beslediği belirten polis, şu ortamda sporculardan dikkatli davranmaları ricasında bulundu.

Şehirde son birkaç günde suç oranlarında artış olduğunun altının çizildiği yazıda, Rio sokaklarının güvenli olmadığı vurgusu yapıldı. Olimpiyat Oyunlarının son günleri olması nedeniyle çetelerin suç işleme oranlarının arttığının altı çizildi. Açıklamada Rioda sokaklara çıkmayın. Güvenli değil Uyarılarımızı dikkate almanız sizin hayatınız için önemli Şu aşamada güvenliğinizi yüzde yüz garanti edemeyiz denildi.

Rioda daha önce eski bir Rus yüzücü otomatik silahlı çocuklar tarafından soyulmuş, Türk yüzücülerin bulunduğu odaya hırsız girmiş, basına birkaç kez silahlı saldırı düzenlenmişti.

Öte yandan silahlı soyguna uğradığını iddia ederek polise başvuran Lochtenin pasaportuna el koyuldu. Yüzücünün ülkeden ayrılmasına izin verilmezken, bu uygulamanın neden yapıldığı hakkında açıklama yapılmadı.

Ancak otoriteler, Lochtenin silahlı soygun iddiasının oldukça ciddi bir suç duyurusu olduğu, bu nedenle sporcunun soruşturma tamamlanana ve zanlılar yakalanana kadar Rioda kalmasının sağlanması için böyle bir uygulama yapılmış olabileceğini belirttiler. Sporculardan ayrıca kutlama yapmak için şehir merkezindeki barlara gitmemeleri de öğütlendi.

Lochtenin babası ise duruma tepki gösterdi. Oğlunun suçlu olmadığın belirten baba Lochte, oğlunun neden ülkeden çıkmasının engellendiğini anlayamadığını söyledi.

(Amkspor)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır