Rıza Çalımbay: “Avrupa kupalarında söz sahibi olacağız”

DG Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Avrupa kupalarında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi. Çalımbay, “Avrupa hemen elenmek istemiyoruz. Avrupa’da güzel şeyler yapmak istiyoruz. Bizim tek hedefimiz Avrupa’da söz sahibi olmak” dedi.

Haberler 08.06.2022 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SVAS (HA) - DG Sivasspor Teknik Direktörü Rza çalmbay, Avrupa kupalarnda Türkiyeyi en iyi ekilde temsil edeceklerini söyledi. çalmbay, Avrupa hemen elenmek istemiyoruz. Avrupada güzel eyler yapmak istiyoruz. Bizim tek hedefimiz Avrupada söz sahibi olmak dedi.

Sivasspor ile 1 yllk yeni sözleme imzalayan Teknik Direktör Rza çalmbay, imza töreninin ardndan basn mensuplarnn sorularn yantlad. Sivassporun her sezon ligde ilk 5 içerisinde olmas gerektiini kaydeden çalmbay, Son 3 senede çok güzel eyler yapld. Avrupa kupalarna gidildi. Ligde de güzel iler yapld. Bu yüzden benim hedefim her zaman ilk 5 olacak. Tabii bunlar yapmak kolay deil. Bu sezon kendimizi her türlü hazrlamamz gerekiyor. çok maç oynayacaz. Avrupa Liginde oynayacamz play-off maç bizim öncelikli hedefimiz. Play-offu geçtiimiz takdirde grup maçlarna kalacaz. Tersi olsa Konferans Liginde gruplara kalacaz. Uzun maçlar oynayacaz. Hem ligi hem de Avrupay birlikte götüreceiz. Bu yüzden kadromuzu iyi hale getirmemiz gerekiyor. Mutlaka 4-5 tane iyi transfer yapmamz gerekiyor. Bunlar da yönetimimizle görütük. Hepimiz ayn fikirdeyiz. Önemli olan oyuncular bulup, kadromuza katmak. Avrupadan hemen elenmek istemiyoruz. Gidebildiimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Avrupada güzel eyler yapmak istiyoruz. Güçlü bir kadro kurmamz gerekiyor. Bizim tek hedefimiz Avrupada söz sahibi olmak. Ligi de ayn anda götürmemiz gerekiyor. Özet olarak güçlü bir kadro kurmalyz ifadelerini kulland.

yi bir kadro kuracaz

Bir gazetecinin, Takmda hangi mevkilere transfer yaplacak? eklindeki sorusuna çalmbay, Bizde gidecek olan arkadalarmz da var. Bazlar ile mecburen ayrlacaz. O giden arkadalarmzn yeri dolmas gerekiyor. Kanatlarmzn dolmas gerekiyor. Ar bir oyuncu alma ansmz yok. Takmmzn dengesini bozmayacaz. Alt yapdan ve U16 takmndan alacamz oyuncular olacak. Biz alt yapy unutmu deiliz. Oradan çkacak oyuncular daha önemli. Oynayacak kapasitede oyuncular var. Biz oyuncu almak için almayacaz. Bize faydalar olacaktr. Kiralk gidenler var, onlar geri gelecek. Kadromuza göre hareket edeceiz. yi bir kadro kuracaz. Bu kadro içerisinde gençlere kesinlikle ans vereceiz. Bizi ileriye götürecek oyuncular da takmmza kazandrmamz gerekiyor. Bizim bütçemiz ve alacamz oyuncular belli. Faydal olacak oyuncular da aramaya balayacaz. Perembe gününden itibaren transfere balayacaz. Ayn 26snda toplanacaz ve kampa gireceiz. O zamana kadar inallah transferlerimizi yapacaz yantn verdi.

Ana Sayfaya Git