Rıza Çalımbay: Son zamanların en başarılı Anadolu takımıyız

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Son 10 yılda 2 sene üst üste Avrupa'ya giden bir Anadolu takımı hatırlamıyorum. Biz bunu başardık. Bana göre son zamanların en başarılı Anadolu takımıyız. Güzel şeyleri yapanlar bu arkadaşlarımızdı. Yine bunu devam ettirmek için bütün gayreti gösteriyoruz" dedi.

Haberler 03.12.2021 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalmbay, hafta sonu oynayacaklar Aytemiz Alanyaspor maç öncesinde açklamalarda bulundu.

lk olarak ligde geçen hafta sahalarnda Ataka Hataysporu 4-0 yendikleri maç deerlendiren çalmbay, maça iyi balayp iyi bitirdiklerini söyledi.

O maçta galibiyete çok ihtiyaç duyduklarn söyleyen çalmbay, çok istekli ve çok arzuluyduk. Bundan önceki maçlarmzda da çok söylenecek ey var. Baakehir maçnda hakemin o golü vermemesi bana göre çok yanlt. Hakem arkada hiç anlayamadm. O maçlar, o puanlar bizim için çok önemliydi. Son dakikalarda yediimiz gollerle puanlar kaybettik. çok fazla beraberliimiz var. O maçlardan birkaç tanesini hakem hatalarndan dolay verdik. Takmmzda herkes kapasitesinin üzerine çkt zaman güzel eyler yapabiliyoruz. Bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Aytemiz Alanyaspor ile oynayacamz maç zor bir mücadele olacak. yi bir takm. çok dikkatli olacaz. Oradan puan ya da puanlar almak için ne gerekiyorsa yapacaz. çok güzel bir hava yakaladk. Zaten çok güzel bir arkadalmz var, bunu sonuna kadar devam ettirmemiz gerekiyor diye konutu.

TARAFTARIMIZ MUHTEEMD

Destek veren taraftarlara teekkür eden çalmbay, Az ve öz taraftar geldi. Maçta destekleri muhteemdi. Onlarn destei ile de çok güzel eyler yapld. Ataka Hatayspor da Vavacars Karagümrük de ligin iyi takmlarndan. kisini de net ekilde yendik. Bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Manevi destee de çok ihtiyacmz var, özellikle kendi sahamzda oynayacamz karlamalarda. Kalan tüm maçlarmz iyi ekilde bitirmemiz gerekiyor. Herkes bunun bilincinde. Biz en iyisini yapmak için uraacaz. Tek korktuumuz ey sakatlklar, onun dnda ben takmma güveniyorum. En iyisini yapacaz mutlaka diye konutu.

Ataka Hatayspor maçnda cezas nedeniyle mücadeleyi tribünden izlediini ve bu durumun bir teknik adam için zor olduunu kaydeden çalmbay, Antrenmanda çalmamz ve birbirimize kenetlenmemiz dört dörtlüktü. Takmmz da dört dörtlük oynad. Bundan sonra önemli olan devamn getirmek dedi.

YATABARE VE MAX OYUNUN KADERN DETRECEK OYUNCULAR

Ataka Hatayspor maçnda 3 gol atan Mustapha Yatabare ile 3 asist yapan Max Gradelin performansn da deerlendiren çalmbay, unlar söyledi:

kisi de kaliteli ve oyunun kaderini deitirecek oyuncular, onu da yaptlar. Mustapha Yatabarenin böyle bir çk yapmas normal. çok istekli ve arzulu bir arkadamz. Geldii günden beri çok büyük faydalar oldu bize. Max Gradeli zaten söylememe gerek yok. Milli takmnn kaptan. çok yetenekli bir oyuncu. Biz tüm takm olarak bu sezonu da iyi ekilde bitireceiz. Son 10 ylda 2 sene üst üste Avrupaya giden bir Anadolu takm hatrlamyorum. Biz bunu baardk. Bana göre son zamanlarn en baarl Anadolu takmyz. Güzel eyleri yapanlar bu arkadalarmzd. Yine bunu devam ettirmek için bütün gayreti gösteriyoruz. Aytemiz Alanyaspor maç, bizim hayati derecede önemli. Bu maç iyi bir ekilde bitirdiimiz zaman Galatasaray maçna daha farkl ekilde çkacaz.

Ana Sayfaya Git