Rıza Çalımbay’dan ‘veda’ sözleri

Trabzonspor ile sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan teknik direktör Rıza Çalımbay, göreve gelen Özkan Sümer ile alt yapı, 1461 Trabzon, A takımla ilgili ne yapılması gerektiği yönünde görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti, "Zaten giderken sezon bitince kulübe mutlaka bir rapor vereceğiz. Onun içinde tekrar bir görüşme yapmamız gerekiyor" diyerek ayrılık mesajı verdi.

Haberler 19.04.2018 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Trabzonspor Teknik Direktörü Rza çalmbay, Spor Toto Süper Ligin 30uncu haftasnda cumartesi günü Demir Grup Sivasspor ile oynayacaklar karlama öncesi Mehmet Ali Ylmaz Tesislerinde basn toplants düzenledi. çalmbay, Demir Grup Sivasspor maçn kazanmaktan baka bir seçeneklerinin olmadn ve bunun için de her eyi yapacaklarn söyledi.

SAKATLIKLAR OLUMSUZ ETKLED

Osmanlspor ile oynadklar maçta takmda yaanan sakatlklardan olumsuz etkilendiklerini ifade eden çalmbay, Maç içerisinde önce Abdülkadir, ardndan Kucka ve daha sonra da kaptan Onurun sakatlanmasyla büyük anszlk yaadk. Her ne olursa olsun maç iyi ekilde bitirmemiz gerekiyordu. Ama rakibimiz de can havli ile oynayan bir takmd. Onlarn da mutlak kazanmak zorunda olduu bir maçt. Her türlü riski aldlar. Birçok net pozisyon yakaladk ama bunlar deerlendiremeyerek maçtan 1 puanla ayrldk dedi.

SVASSPOR MAçINI MUTLAKA KAZANMALIYIZ

Demir Grup Sivasspor maçn kazanmalar gerektiini belirten çalmbay, Taraftarmz önünde bu maç mutlaka kazanmamz gerekiyor. Kalan 5 maçmz mükemmel ekilde bitirmeyi hedefliyoruz. Klasik olacak ama hepsi final niteliinde. Bu maçlarn hiçbiri kolay deil. Osmanlspor maç da en zor maçlarmzdan bir tanesiydi. Maç içerisinde 3 oyuncu sakatland. Tam kadro devam edebilseydik, maçtan farkl neticeyle ayrlabilirdik. Her ey geride kald, u anda tek düüncemiz Sivasspor maç. Sivasspor da güzel bir hava yakalad. Kendi taraftarmz önünde bu maç iyi ekilde iyi bitirmemiz gerekiyor ifadelerini kulland.

ONURA TEEKKÜR EDYORUM

Osmanlspor maçnda sakatlanmasna ramen oyuna devam eden Onur Recep Kvraka da teekkür eden çalmbay, Oyuncu deiiklii de yapmtk. Tek ayayla kalede kald. Bir kaptan nasl davranmas gerekiyorsa o da kaptanlk örnei verdi. O haliyle kalede kald için kendisine teekkür ederim. O anda çkaym dese sayg duyabilirdik eklinde konutu.

ONURUN DURUMU CDD

Osmanlspor maçnda sakatlanan Onurun durumunun ciddi olduunu anlatan çalmbay, Onuru 3-4 hafta bekleyeceiz. Abdülkadirin hastanede tetkikleri yaplyor. Kucka iyi durumda, antrenmana çkacak. Burakn oynamasn bekliyoruz. Bu maçta tam hazr olsun diye risketmedik. Onazi haftaya oynayabilir. Castillonun da önümüzdeki hafta hazr olacan düünüyoruz diye konutu.

KALEDE UURCAN OYNAYACAK

Sakatl bulunan Onur Recep Kvrakn yokluunda kalede Uurcan çakr tercih edeceklerini ifade eden Rza çalmbay, Esteban uzun süredir antrenman yapmyor. 1 haftadr çalyor. Uurcana, Ardaya, Estebana güveniyorum. Uurcann çok iyi bir kaleci olacana inanyorum. çok yetenekli, inallah baarl olur. Hem Trabzonspor, hem Türkiye çok iyi bir kaleci kazanm olurdedi.

GELDMDEN BER ANSSIZLIKLAR YAADIK

Trabzonsporda anszlklar yaadn ancak bunlar gündeme getirmediini kaydeden tecrübeli teknik adam, Osmanlspor maç da oynanrken yine ayn eyler yaanacak dedim. Ben burada görevdeyken 12 maç yenilmedik, niye berabere kalnyor deniliyordu. Ona bile bir ey bulunuyordu. Bunlar futbolun içinde olan eyler. Burakn oynamad maçlardan sadece 1ini kazanmz. Baz oyuncular hakikaten takm için önemlidir. Fenerbahçe, Galatasaray, Beikta da sknt yaar. Onur maça devam edemeseydi, daha önce de kaleci krizi yaadm. Beiktan banda Fenerbahçeyi 4-3 malup ettiimiz maçta Pancuyu kaleye geçirdim. Bu maçta da yine forvetten veya baka bir yerden birini geçirecektik. Orada düündüümüz Onurun yaad sakatln durumuydu. Kucka ve Abdülkadirin de durumu olunca dedim bir takmn bana arka arkaya bu kadar olur. Onura teekkür ederim dimdik ayakta durdu. Sakatlandktan sonra çok güzel bir pozisyon çkard. Bundan sonrasn çok iyi ekilde bitirecek güçte bir takmz. Tek skntmz, sakatlklar. Onun dnda benim hiçbir ey den korkum yok. nallah bu maçta aksilik yaamayz eklinde konutu.

GDERKEN RAPOR VERECEZ

Bordo-mavili kulüpte göreve gelen eski bakan ve teknik direktör Özkan Sümer ile görütüünü de belirten çalmbay, Özkan hoca, benim çok sayg duyduum biri. Bana göre Trabzonspora çok ey katm, teknik direktör olarak hakikaten mükemmel iler yapm hocamz. Kendisiyle uzun bir görüme yaptk. Bu görümenin içerisinde alt yap, 1461 Trabzon, A takm hepsi var. Takmla ilgili ne yaplmas gerektiini kendisiyle görütük. Zaten giderken sezon bitince kulübe mutlaka bir rapor vereceiz. Onun içinde tekrar bir görüme yapmamz gerekiyor. Herhalde önümüzdeki hafta kendisiyle bir araya geleceiz diyerek açklamalarn tamamlad.

Ana Sayfaya Git