Rıza Kayaalp: "Hedefim Olimpiyat şampiyonluğu"

FRANSA'NIN başkenti Paris'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp ve Metehan Başar ile bronz madalya kazanan Atakan Yüksel yurda döndü.

Haberler 24.08.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ampiyonada iki altn bir bronz madalya kazanarak takm olarak dünya üçüncüsü olan Grekoromen Milli Takmmz Türk Hava Yollarna ait uçakla Paristen stanbula geldi. Milli sporcular Atatürk Havalimannda aileleri tarafndan çiçeklerle karlanrken, omuzlara alnan milli güreçilerimiz hedeflerinin 2020 Olimpiyatlara ampiyon olmak olduunu söylediler.

HEDEF OLMPYAT AMPYONLUU

Dünya Güre ampiyonasnda 130 kiloda üçüncü kez dünya ampiyonu olan Rza Kayaalp, Büyüklere çktmdan beri 7 kez dünya ampiyonasna katldm ve 7sinde de madalya kazanarak ülkeme döndüm. 2 bronz, 2 gümü ve 2 altn madalyam vard. Bu ampiyona da yine altn madalya kazanarak üçüncü kez altn madalya kazandm. Avrupann ortasnda Pariste bayramz göndere çektik ve stiklal Marmz söylettik. O gün çok büyük bir stres vard Allaha ükür o stresi stiklal Marmz söylerken attk. nallah bundan sonra bu ampiyonluklar çoaltmak yeni ampiyonluklar katmak var. Bu ii brakana kadar bu ampiyonluklar çoaltmak istiyorum. Bu yeteneimi ülkem için sonuna kadar kullanmak istiyorum. 2020 olimpiyat oyunlar var daha Avrupa ampiyonluunu 10 yapmak Dünya ampiyonluunu 5 yapmak olimpiyat ikincilii ve üçüncülüümün yanna birde olimpiyat ampiyonluunu ekleyerek brakmak yada brakmamay o zaman düüneceiz dedi.

ALLAH BR KEZ DAHA NASP ETSN

ampiyonada altn madalya kazanan Metehan Baar ise çok güzel müsabakalar yaptk ben ferdi olarak birinci oldum takm olarak dünya üçüncüsü olduk. çok mutluyuz Türkiyeye bu gururu yaattmz için Allah inallah bir kez daha nasip eder. Önümüzde 2020 Olimpiyatlar var. nallah orada hem ferdi hem takm olarak kürsüye çkmak istiyoruz diye konutu.

ALTIN MADALYAYI KIL PAYI KAçIRDIM

ampiyonada bronz madalya kazanan Atakan Yüksel de unlar söyledi: Altn kl pay kaçrdm 2-1 malup oldum ama sonunda bronz madalya almaya hak kazandm. çok mutluyum ülkemize madalyalar kazandrdk. Bayanlar ve serbestte hafta sonuna kadar stiklal Marmz okutmaya devam edeceiz. Asl hedefimiz olimpiyatlar inallah 2020 Olimpiyatlarnda da altn madalyay alacaz.

Ana Sayfaya Git