Roma 34 yıl sonra rövanş peşinde

Tarihinde oynadığı tek Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool'a kaybeden Roma, bu kez yarı finalde karşılaşacağı rakibini eleyerek rövanşı almak istiyor.

Haberler 24.04.2018 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasnn yar finalinin ilk ayanda ngiltere ekibi Liverpool, talyan kulübü Romay yarn TS 21.45te Anfield Stadnda konuk edecek. 2 Maystaki rövan maçna ise Roma ev sahiplii yapacak.

ampiyona tarihinin en baarl takmlar arasnda yer alan Liverpool, 10 yl aradan sonra yeniden turnuvada yar final maçna çkacak. Organizasyon tarihinde 5 kez kupaya uzanan krmz-beyazllar, yar finalde ise 10uncu kez boy gösterecek.

Roma ise tarihinde ikinci kez ampiyonlar Liginde yar final turunda mücadele edecek. Organizasyonda sadece 1984 ylnda finale kalabilen talya temsilcisi, Liverpoolu eleyerek kupa kazanma hayalini sürdürmeye çalacak.

Roma rövan için sahaya çkacak

Avrupa arenasnda iki takm arasnda daha önce 5 karlama yapld. Bu maçlarn ikisi beraberlikle sonuçlanrken, ikisini Liverpool, birini ise Roma kazand. Bu maçlarda Liverpool 5, Roma ise 2 gole imza att.

ki takm arasndaki en önemli karlama ise 1984 ylnda oynand. Organizasyonun o zamanki ad Avrupa Kupas finalinde Roma Olimpiyat Stadnda karlaan iki takm arasndaki mücadelenin normal süresi, 1-1 beraberlikle sonuçland. Uzatmalarda gol olmayan mücadeleyi Liverpool, penalt atlar sonunda 4-2 kazanarak kupay müzesine götürdü. Roma ise ampiyonlar Liginde finale kalma baarsn bir daha tekrarlayamad.

.

Roma Cengiz Ündere güveniyor

Romann sezon banda Medipol Baakehirden kadrosuna katt milli futbolcu Cengiz Ünder, her geçen gün yükselen performansyla takmnn en önemli gol silahlar arasnda yer alyor.

Sezonun ilk yarsnda Romada fazla süre alamamasna ramen ikinci yarda büyük çka geçen milli futbolcu, bu sezon takmna tüm kulvarlarda 7 gol ve 2 asistle katk verdi.

Takmnn son 16 turunda Shakhtar Donetski eledii maçlarda bir kez alar sarsan 20 yandaki Cengiz, Barcelona karsndaki çeyrek final rövannda ise yapt asistle göz doldurdu.

Romann en önemli gol silah konumunda ise Bosna Hersekli santrafor Edin Dzeko bulunuyor. Bu sezon ampiyonlar Liginde çkt 10 maçta 6 gol ve 3 asist üreten 32 yandaki oyuncu, ligde ise 14 kez alar sarsarak takmnn en golcü oyuncusu unvann elinde bulunduruyor.

Salah eski takmna kar oynayacak

Bu sezon ampiyonlar Liginde henüz yenilgi yüzü görmeyen tek takm konumundaki Liverpool, toplamda 33 kez alar sarsarak organizasyonun açk ara en golcü takm unvanna sahip. Kalesinde sadece 7 gole izin veren ngiltere temsilcisi, yar finale kalan takmlar arasnda bu alanda da zirvede yer alyor.

Sezon banda 42 milyon avro bonservisi bedeli karlnda Romadan transfer edilen Msrl yldz oyuncu Muhammed Salah ise Liverpoolun en önemli kozu olarak öne çkyor.

Bu sezon Premier Ligde att 31 golle Liverpoolu srtlayan ve altn ayakkab ödülünün favori adaylar arasnda yer alan kanat oyuncusu, eski takmna kar mücadele etmenin heyecann yaayacak.

Liverpool formasyla bu sezon ampiyonlar Liginde Salahn yan sra Brezilyal Roberto Firmino da üstün performansyla dikkati çekiyor. Organizasyonda 8er golü bulunan Salah ile Firmino, Real Madridli Cristiano Ronaldonun ardndan krallk yarnda ikinci sray paylayor.

ngiliz oyuncu James Milner ise ampiyonlar Liginde Liverpoolu yapt asistlerle tayor. Takm arkadalarna toplam 8 gol pas veren Milner, asist krallnda açk ara zirvede yer alyor.

ampiyonlar Ligi karnesi

Liverpool:

ampiyonlar Ligi yar finalinde ald sonuçlar: 7 kez tur atlad (1977, 1978, 1981, 1984, 1985, 2005, 2007) 2 kez elendi (1965, 2008)

Bu sezon ald sonuçlar: 6 galibiyet, 4 beraberlik - 33 gol att, 7 gol yedi

Bu sezon en skoreri: Muhammed Salah, Roberto Firmino - 8 gol

Roma:

ampiyonlar Ligi yar finalinde ald sonuçlar: 1 kez tur atlad (1984)

Bu sezon ald sonuçlar: 5 galibiyet, 2 beraberlik, 3 malubiyet - 15 gol att,12 gol yedi.

Bu sezon en skoreri: Edin Dzeko - 6 gol

Ana Sayfaya Git