Rüştü Reçber: Şenol Güneş'in milli takıma gelmesi doğru hamle

Türk futbolunun önemli isimlerinden ve milli formayı en çok terleten oyuncu unvanının sahibi olan Rüştü Reçber, Medipol Başakşehir'in şampiyonluk yarışındaki şansından, Fenerbahçe'nin ligde yaşadığı sıkıntılı günlere, milli takımdan, Süper Lig'de yer alan genç kalecilerin performansına kadar birçok konuda Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

Haberler 14.03.2019 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Küçükçekmece Belediyesinin düzenledii organizasyonda örencilerle buluan Reçber, Milli takmda yerli bir teknik adamn görev almas doru bir hamle. Yabanc hocaya kar deilim ama milli takma verdikleri katky da biliyoruz. enol hocann görev almas da bu anlamda önemliydi dedi.

BAAKEHR çN BR BAARI ÖYKÜSÜ

Medipol Baakehirin ampiyonluk yolunda önemli bir avantaja sahip olduunu söyleyen Reçber, Ortaya koyulan performans ve geliim, Baakehir için bir baar öyküsüdür. Bu sezona endeksli olan bir durum deil, geçtiimiz sezonlarda da Baakehir buralarda olabileceinin sinyallerini vermiti. u an geldikleri durum için hakikaten baarl demek gerekiyor. u an ampiyonluk adaylarndan bir tanesi. Ciddi bir puan fark da var. Ancak kritik haftalarda puan kayb yaarsa, ancak o zaman ampiyonluu kaybedebilir. Futbolda her türlü sonuç var ama futbolun gerçekleri içerisinde deerlendirdiimiz zaman Baakehirin u an ortaya koyduu performansla ampiyonluun en büyük adaylarnda biri olduunu söyleyebilirim diye konutu.

BAAKEHRN AMPYONLUU KAYBETMES çN MUCZE GEREKYOR

Rütü Reçber, Baakehirin geçen sezonlarda yaad düüün bu yl olmayacana inandn vurgulayarak, Son düzlükte nefesi yetmemek diye tabir ediyorum, geçen sezonlarda Baakehir için böyle oldu. Tecrübeli ve ne yaptn bilen bir kadrosu var. Bireysel ve takmn oyun sistemi açsndan bakldnda Baakehirin her eyiyle bir bütün olduunu söyleyebiliriz. Bu saatten sonra futbolun mucizeleri olmas lazm ki Baakehirin ampiyonluu gerçeklemesin. Ancak bunu çok uzak bir ihtimal olarak görüyorum. Futbolda yüzde yüz konumak doru deildir ama Baakehirin geçen sezonlarda liderlii brakmasn ya da yarta geride kalmas durumunu bu yl yaamayaca inancndaym ifadelerini kulland.

FENERBAHçENN TRANSFERLER KÖTÜ SMLER DEL ANCAK TAKIMLA BÜTÜNLEEMED

Süper Ligde kötü günler geçiren Fenerbahçede sezon banda planlamann kötü yapldn söyleyen Reçber, Yaanlan süreç Fenerbahçe için iyi bir geçmedi. Sezon banda deiimle balayan bir geliim vard. Yanl planlama ve kurgulamayla süreç bu duruma geldi. Burada önemli olan kurguyu ve planlamay kimin yaptyd. Comollinin Fenerbahçe camiasn çok iyi bilmemesi, takma yeni katlan oyuncularn uyum sorunu yaamalar... Takma katlan isimler kötü oyuncular deiller ancak Fenerbahçe ile bütünleemediler. Gelinen nokta ise küme hattnn üstünde bir nokta ki bu duruma Fenerbahçe camias alk deil. Böyle süreçler sancl geçiyor, geçecektir de. Önemli olan bu süreçten bir ders çkarabilmek, tecrübe edinebilmek. Seneye farkl düünceler ve farkl admlarla lige balayabilmek eklinde konutu.

FENERBAHçE KALESNDE ÖNÜMÜZDEK YIL BR DEM OLACAKTIR

Sar lacivertli kulübün kalecilerini de deerlendiren Reçber, Bu süreçle birlikte Volkann da karlat durumlar oldu. Bunlardan da etkilenen bir Volkan izledik ve gördük. Kalecilik açsndan Harun ve Berke transferleri Fenerbahçenin gelecei için yaplan bir planlamayd. u ana kadar bir baar elde edilemedi. Önümüzdeki yl orada bir deiim olacaktr. Volkann brakmasndan sonra Harun, Berke veya 3üncü bir isim bulacaklar ki bu isim için de yerli olarak lige bakmak lazm dedi.

ENOL GÜNEN MLL TAKIMA GELMES DORU HAMLE

Milli takmda enol Günein yeni teknik direktör olmasnn önemine de vurgu yapan Reçber, Yeni yaplanma nasl, ne ekilde balar bilemeyiz ama enol Günein milli takma gelmesi doru bir karar. Yerli bir teknik adamn orada görev almas doru bir hamleydi. Yabanc hocaya kar deilim ama milli takma verdikleri katky da biliyoruz. enol hocann görev almas bu anlamda önemliydi. Futbolda köklü bir deiim gerekiyor. Sadece milli takmda deil, kulüplerin de alt yaplar dahil, bir deiim içine girilmesi lazm. Bu deiim milli takmdan m balar bilemeyiz ancak futbolun geliimi ve deiimi adna admlarn belki atlabilecei bir süreç bizi bekliyor açklamasn yapt.

TÜRKYE, KALECLK ANLAMINDA ÖNÜMÜZDEK 10 YIL SORUN YAAMAZ

Süper Ligde forma giyen genç Türk kalecilerin performansnn iyi olduunu dile getiren Reçber, Genç isimler de var tecrübeli isimler de. Trabzonsporda Uurcan, çaykur Rizesporda Gökhan, Bursasporda Muhammed ve Okan var. Tecrübeli kalecilerin de arkasnda bekleyen genç isimler bulunuyor. Bu genç isimlerin de görev verilmesi durumunda ön plana çkacaklarn düünüyorum. Görev verildiinde zararl çklmadn görebiliyoruz, bu da önemli bir gelime. Trabzonsporda Uurcan ve Arda, Bursasporda Muhammed ve Okan, çaykur Rizesporda Gökhan, bize bu ans verilirse kendimizi size gösterebiliyoruz mesajn veriyor. Türkiye kalecilik anlamnda önümüzdeki 10 yl sorun yaamaz. Ayrca kendine gelen bir Mert Günok izliyorum. Milli takm kalesinin en güçlü adaylarndan biri olacaktr. Takmnda yer alamasa da Harun var. lerleyen dönemlerde de çok iyi kalecilerin çkacana inanyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git