Rusya-Türkiye maçına doğru

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Lucescu: "Cenk, hayatında hiç kırmızı kart görmemiş, hep örnek davranmış bir oyuncu. Sadece babasını gördüğünde yapmaması gereken jest yaptı. Bence bu tür bir davranışı tekrar etmeyecektir"

Haberler 05.06.2018 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

A Milli Futbol Takm Teknik Direktörü Mircea Lucescu, sviçrede Tunus ile yaplan hazrlk maçnda krmz kart gören milli futbolcu Cenk Tosunun benzer bir hareketi tekrarlamayacan söyledi.

Rumen teknik adam, yarn Moskovada Rusya ile yaplacak hazrlk maç öncesinde karlamann oynanaca CSKA Arenada düzenlenen ve futbolculardan Hasan Ali Kaldrmn da katld basn toplantsnda açklamalarda bulundu.

Rusyann, ev sahiplii yapaca 2018 FIFA Dünya Kupas öncesinde son hazrlk maçn oynayacana deinen Lucescu, Burada herkes milli takmn Dünya Kupas öncesinde son kez görmek istiyor. Dünya Kupasna hazrlanmaya çok önceden baladlar. Bunun için Rus oyuncularn büyük bir motivasyonu olacak ama bizim genç oyuncularmzn da oynama arzusunu sahaya yanstacan düünüyorum. diye konutu.

Tunus karlamasnda krmz kart gören Cenk Tosunun örnek bir futbolcu olduunu dile getiren Lucescu, sözlerini öyle sürdürdü:

Orada olan analiz etmek kolay deildi. Ertesi gün Cenk gelip bizden özür diledi. Kusura bakmayn ama bu konuda gerektii gibi eitimli deiliz. Eitim konusunda biraz daha fazla efor göstermemiz gerekiyor. Yapt hareket konusunda bir ey söylemeyeceim çünkü bu tür hareketler oluyor. Sinirlenen herkes bu tür davranlarda bulunabilir. Sonuçta kurban aranyorsa bir tane çkyor. Bunu yapmamalyd. Kolay deil ve onu da anlyorum. Babasnn hrpalandn düündü. Cenk, hayatnda hiç krmz kart görmemi, hep örnek davranm bir oyuncu. Sadece babasn gördüünde yapmamas gereken jest yapt. Bence bu tür bir davran tekrar etmeyecektir. Öfke kontrolü yapacaktr. çinden öyle gelmi ama biz Türkler buna alz aslnda. Hiçbir oyuncumuz bundan sonra bu tip bir davranta bulunmayacaktr. Türkiyenin imaj için önemli olan bir müsabakada yarn Rusyaya kar sahada olamayacak.

A Milli Takmn aday kadrosunda yer almayan Arda Turandan ilerleyen dönemde yararlanacan vurgulayan 72 yandaki teknik adam, Arda Turann bir cezas var. Kendisi 31 yanda ve yetenekli bir oyuncu. Önümüzdeki periyotta kendisinden istifade etme yoluna gideceiz. Kimseye kaplar kapatm deilim. çinde bulunduumuz dönemi, genç oyuncularla geçirme süreci olarak deerlendirdik. 20-22 yalarnda kulüplerinde oynamayan futbolcularmz vard. Bunlar milli maçlar yoluyla tecrübelendirmeye çaltk. Dünya Kupasna giden 3 takmla hazrlk maç yapan tek ülkeyiz, ben de bunu yapan tek teknik direktörüm. Bunun tecrübe anlamnda bize olumlu yansyacan düünüyorum. ifadelerini kulland.

Zenit takmnn eski teknik direktörü olduu için birçok Rus futbolcuyu tandn aktaran Lucescu, Rusya Milli Takmndaki futbolcularn hepsiyle iyi ilikilerim var. yi bir Dünya Kupas geçirmelerini diliyorum. diye konutu.

- Hasan Ali Kaldrm: Artk hedefimiz 2020

Milli futbolcu Hasan Ali Kaldrm ise Dünya Kupasna gidemedikleri için üzüldüklerini ve hedeflerinin 2020 Avrupa Futbol ampiyonasna katlmak olduunu söyledi.

Milli takmn genç bir jenerasyona sahip olduunu aktaran Hasan Ali, Dünya Kupasda oynamak isterdik ama olamad. Sadece hazrlk maç için buradayz. Artk hedefimiz 2020. yi bir yolda olduumuzu düünüyorum. Genç bir jenerasyonla bu yola çktk. Aramzda yetenekli ve iyi genç kardelerimiz var. Onlarn tecrübe kazanmasyla daha iyi yerlerde olacamz düünüyoruz. Her geçen gün hocamzn oynatmak istedii futbolu gelitireceiz. Bunu son hazrlk maçlarnda sahaya yansttk. Sadece zamana ihtiyacmz var. Zamanla daha iyi bir takm olacaz. diye konutu.

Son maçlarda yedikleri gollerin bireysel hatalardan kaynaklandna deinen 28 yandaki sol bek, Herkes hata yapyor. Biz de hata yaptk. Ondan hariç, oynanan futbol iyi bir yolda olduumuzun göstergesi. ifadelerini kulland.

Hazrlk maçnda yarn karlaacaklar Rusyann Dünya Kupasna ev sahiplii yapaca için istekli ve heyecanl olduunu aktaran Hasan Ali Kaldrm, öyle devam etti:

Dünya Kupasnda olamadmz için üzgünüz. Artk önümüze bakmamz ve kendimizi gelitirmemiz lazm. Böyle önemli turnuvalara zor katlyoruz. Onun için kendimizi gelitirmemiz gerekiyor. Yeni hocamzla iyi bir yoldayz. Ev sahibi Rusyaya da baarlar diliyorum. Yaklak 10 gün içinde açl maçn oynayacaklar. Onlarn istekli ve heyecanl olduklarn görüyoruz. Yarn son hazrlk maçn oynayacaklar. Bu istei ve heyecan bize yanstacaklardr. Biz de 14 gündür kamptayz. çok youn ve iyi bir ekilde çaltk. Bu kamp dönemini galibiyetle kapatmak istiyoruz. Bir sonraki bulumamz eylül aynda olacak ve resmi maçlarmz balayacak. Ayrca Rusya ile bir senede 3 kere karlaacaz. Bu da iki ülke için ayr bir tecrübe olacaktr.

Hasan Ali Kaldrm, duran toplarda bazen konsantrasyon eksiklii yaadklarn aktararak, Duran top, günümüz futbolunda çok önemli. Gizli silah olabiliyor. Savunma oyuncusu olarak oyun durduunda bazen konsantrasyon eksiklii yaayabiliyorsunuz. Bir saniyelik disiplinsiz davrannz gole sebep oluyor. Duran toplarda akll davranmak gerekir. Rusya, fizik güç ve boy anlamnda bize kar çok üstün. Bizim için bir dezavantaj. Onun için akll davranmak lazm. Topa sçrayamasanz bile vücudunuzla onlarn topa vurmasn engelleyebilirsiniz. Son dakikalarda yenilen gollerde konsantrasyon eksiklii yaayabiliyoruz. Bunu düzeltip daha akll davranmalyz. eklinde görü belirtti.

Fenerbahçeden takm arkada Roman Neustaedterin Rusyann 2018 FIFA Dünya Kupas nihai kadrosuna alnmamasn deerlendiren Hasan Ali, Roman oda arkadam. Yaklak 1,5 senedir bu turnuvaya nasl hazrlandn, nasl istekli olduunu çok iyi biliyorum. Aday kadroya alnmad için çok üzgünüm. Roman, bu turnuvada oynayabilmek için elinden geleni yapt, çok iyi de bir sezon geçirdi ama hocann karar. Sayg duymak lazm. deerlendirmesinde bulundu.

Hasan Aliye Fenerbahçe Kulübünde yaanan seçim ve Ali Koçun bakanla gelmesiyle ilgili soru üzerine araya giren Lucescu kulübüyle ilgili soru sorulmamasn istedi.

A Milli Takm, Rusya ile yapaca özel maçn hazrlklarn, CSKA Arenada teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde gerçekletirilen antrenmanla tamamlad.

Ana Sayfaya Git