Sağduyu istendi!

Diyarbakır’daki işveren örgütleri ve taraftar grupları, bugün oynanacak Amedspor-Sakaryaspor maçı öncesi taraftarlara sağduyu çağrısında bulundu.

Haberler 02.03.2019 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO), Diyarbakr Barosu ile iveren örgütleri ve taraftar gruplar, bugün oynanacak Amedspor-Sakaryaspor maçna ilikin DTSO binasnda basn açklamas yapt. Açklamaya, DTSO Bakan Mehmet Kaya, Diyarbakr Baro Bakan Cihan Aydn, Amedspor Kulüp Bakan Ali Karaka, Amedspor Yüksek stiare Kurulu Bakan Metin Klavuzun yan sra Amedspor taraftar gruplar ile iveren örgütleri temsilcileri katld. Açklama yapan Amedspor Yüksek stiare Kurulu Bakan Metin Klavuz, provokasyon uyarsnda bulundu.

LK MAçTA AMEDSPORA SALDIRI

Türkiye 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Amedsporun ligin ilk yarsnda Sakaryaspor deplasmannda urad saldry hatrlatan Klavuz, Amedsporun spor ahlak ve kültürüne sdrlamayacak, ayrtrc, ötekiletirici ve kutuplatrc uygulamalara maruz brakldn söyledi.

EV SAHPLNN DEER BÜYÜKTÜR

Benzer olaylarn yaanmamas için ilgili kamu ve sivil toplum kurulularna daha önce de tepkilerini ifade ettiklerini belirten Klavuz, 2 Mart 2019 Cumartesi günü Amedsporun ev sahipliinde Sakaryasporu konuk edeceiz. Bizim tarihi ve kültürel altyapmzda ev sahipliinin önemi ve deeri büyüktür dedi.

BURSASPOR HATIRLATMASI

Bursaspor ve Diyarbakrspor arasnda yaanan süreci anmsatan Klavuz, Birileri Sakaryaspor maçnda yaanan olaylara rövanist duygular ile yaklaabilir. Ama o birileri bilmeli ki; Diyarbakr halk provokatif ve rövanistlerin amaçlarna asla hizmet etmeyecektir. Bu ehir daha önceki yllarda da sportif anlamda bu türden yaklamlardan olumsuz etkilendi. Diyarbakrspor-Bursaspor maçnda yaananlar, Diyarbakrsporumuzun düü sürecinin adeta balangc olmutur diye konutu.

FORMA VE ATKILARINIZLA GELN

Diyarbakrda bulunan sivil toplum ve meslek örgütleri olarak bir kez daha böylesi bir sürecin Amedspor adna yaatlmasna izin vermeyeceklerini aktaran Klavuz, oynanacak Amedspor-Sakaryaspor maçna tüm Diyarbakr halk ve spor severleri forma ve atklaryla maça davet etti.

SADUYU çARISI

Amedsporun geleneksel bir prensibi haline gelmi Sporun olduu yerde hayat vardr, spor bar ve kardeliktir iaryla hareket edilmesini isteyen Klavuz, Ev sahipliimize, barçl geleneimize zarar verecek her türlü yaklamn karsnda olacamz bir kez daha vurgu yaparak; her kesimi saduyulu davranma çarmz yeniliyoruz diye kaydetti.

SAKARYADA NE OLMUTU?

TFF 2. Ligin 7inci haftasnda Sakaryaspor-Amedspor, Sakaryada kar karya gelmiti. Maç balamadan önce statta, Ölürüm Türkiyem arks çalnm, arkyla birlikte dev ekranda askeri operasyon görüntüleri yaynlanmt. Yeni Sakarya Atatürk Stadnda oynanan maç, Sakarya 2-0 kazandktan sonra da Sakaryaspor taraftarlar, önce Amedspor kulübesine saldrm ardndan da Amedsporun soyunma odasna giderek futbolculara ve teknik heyete saldrmt.

Ana Sayfaya Git