Saha zemini güneşten fileyle korunuyor

Şanlıurfa'da her yıl aşırı sıcaklar nedeniyle kuruma tehlikesi geçiren 11 Nisan Stadı'nın çimlerinde bu yıl sorun yaşanmaması için saha zeminin üzerine file örtüsü çekildi.

Haberler 06.06.2017 - 01:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hava scaklnn zaman zaman 45 derecenin üzerine çkt anlurfada her yl kuruma tehlikesiyle kar karya kalan 11 Nisan Stadnn çimleri, delikli filelerle koruma altna alnd.

anlurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü, anlurfasporun maçlarn oynad 11 Nisan Stadnda çimlerin üzerini güneten korunmak için seralarda kullanlan delikli file örtüsü ile kaplad.

Yaklak 2 metre yükseklikte seyyar sistemle korumaya alnan çimlerin, ihtiyaç duyduu hava ak da filelerin delikli olmas sayesinde salanacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Hakan Kekü, AA muhabirine yapt açklamada, geçmiten beri statta çok ciddi saha zemini sknts yaandn söyledi.

Sorunun giderilmesi için kurum olarak fikir birlii yaptklarn ifade eden Kekü, saha zeminlerinde kullanlan çimlerin ar scaklara dayanamayacak özellikte olduuna dikkati çekti.

- Günei yüzde 96 kestik

çimleri kurtarmak için fileli önlem aldklarn belirten Kekü, Seralarda kullanlan fileleri, zemin üzerine gerdirerek yaklak yüzde 96 orannda güne enerjisini kestik. Fileler, zeminin ve çimin ihtiyac olan güne enerjisini yine de geçiriyor. Geçen senelerde yaanan problemleri bu yl yaamayacaz. diye konutu.

- Esnaf fikir verdi

Önceki yllarda çimlerin kurumas nedeniyle ciddi manada maddi kayp yaandna dikkati çeken Kekü, Daha önce ara ekimlerle bu kurumay önlemeye çalyorduk. Bir çimin yeniden yaplmas, donatlmas devlete 500 bin lira gibi ciddi bir maliyet getiriyor. Yaklak 50 bin lira masrafla, devleti 500 bin liralk bir maliyetten kurtarm olduk. anlurfa esnafna da özellikle teekkür ediyorum, fikir verdiler. Bu sistemin Türkiyede örnei yok. anlurfada demirci ustalaryla görüerek böyle bir sistemi ortaya çkardk. Destek verenlere teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git