Sahadan çekilen İranlı voleybolcuları Bakan Osman Aşkın Bak ikna etti

Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda oynanan Türkiye - İran arasındaki voleybol karşılaşmasının dördüncü setinde hakem kararlarına itiraz ederek sahadan çekilen İranlılar'ı Bakan Osman Aşkın Bak ikna etti.

Haberler 28.07.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlk görevinden önce Türk-ran Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olan ve Farsça bilen Bakan Osman Akn Bak, ranl oyuncular ve takm yöneticilerini ikna ederek maça devam etmelerini salad.

Samsunda düzenlenen 2017 itme Engelliler Olimpiyatlarnda Türkiye ile ran arasnda oynanan voleybol yar final karlamas ilginç bir olaya sahne oldu. Karlamann dördüncü setinde hakem kararlarna itiraz eden ve sahadan çekilen ranllar Bakan Osman Akn Bak ikna ederek, karlamann devamn salad. Bir dönem Türk-ran Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yapan Bakan Bakn Farsça bilgisi, ranllar ile iletiim kurmasnda ve ikna etmesinde etkili oldu.

Samsunda Hasan Doan Spor Salonunda Türkiye ile ran voleybol erkek milli takmlar arasnda oynanan yar final müsabakasn Gençlik ve Spor Bakan Osman Akn Bak da izledi.

Müsabakann son setinde Türkiye 16-12 öndeyken ranl oyuncular hakem kararlarna itiraz ederek sahadan çekilme karar ald. Oyun yaklak 5 dakika durdu. Bu srada devreye daha önce Türk-ran Konseyi Yürütme Kurulu Üyelii yapan ve Farsça bilen Bakan Osman Akn Bak girerek, ranl yönetici ile oyuncular ikna etti ve sahaya dönmelerini salad.

Ay-yldzl ekibin karlamay 3-1 kazanarak adn finale yazdrmasnn ardndan Bakan Osman Akn Bak, sahaya inerek milli oyuncular ve ranl voleybolcular tebrik etti.

Bakan Osman Akn Bak, maç sonras yapt açklamada ise mücadele azminin olimpiyatlarn doasnda olduunu ve ran takmnn karlama srasnda baz kararlara itiraz ettiini dile getirerek, öyle dedi:

Biraz gerginlik oldu ama bu sporun doasnda vardr. çünkü sporcular o anda nabzlar yüksek mücadele ediyorlar. Hakem karar onlarn istedii gibi olmaynca da bazen böyle itirazlar oluyor. Spor bazen hatalarla doludur. Neticede milli takmmz güzel bir müsabaka gösterdi. Müsabaka sonrasnda ran takmnn yetkilileri ile görütüm, kendilerini tebrik ettim ve bizim dost ve karde iki ülke olduumuzu ifade ettim. Burada olimpiyatlar oynandn söyledim ve bu olimpiyatlarda bizim de dostluk ve kardeliimize gölge düürecek herhangi bir harekette bulunmadklar için de kendilerine teekkür ettim.

Ana Sayfaya Git