Sahaya Çıkmadı

Dün deplasmanda Sivas Belediye Spor ile karşılaşacak olan Amed Sportif Faaliyetler, sahaya çıkmama kararı aldı.

Haberler 29.01.2018 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TFF 2nci Ligin 19uncu haftasnda Sivas Belediyespor ile Amed Sportif Faaliyetler arasnda bugün oynanmas gereken maç, rakip takmn sahaya çkmamas üzerine tatil edildi. Amed Sportif Bakan Nurullah Edemen taraftar yasa nedeniyle maça çkmama karar aldklarn duyurdu.

Deplasmanda Sivas Belediyespor ile karlamak için Sivasa gelen Amed Sportif Faaliyetler, l Spor Güvenlik Kurulunun öneki gün ald rakip taraftarn deplasman yasan sebep göstererek maça çkmama karar ald. Muhsin Yazcolunda saat 13.00te balamas planlanan maç için kampa girdii otelde mücadeleye beklemeye balayan Amed Sportif Faaliyetler ekibinin takm otobüsü bo ekilde stada gönderildi. Ardndan geri dönen otobüs, takm kald otelden ald. Diyarbakr ekibi youn güvenlik önlemleri arasnda Sivastan ayrld.

MAç TATL EDLD

Maç bekleyen Sivas Belediyespor, hakemlerle birlikte sahaya Zeydin Dal Operasyonuna destek vermek amacyla Türkiye Futbol Federasyonunca hazrlanan, Kalbimizle, duamzla Mehmetçiin yanndayz pankartyla çkt. Rakip takmn sahaya çkmamas nedeniyle maçn hakemi çada Altay ve yardmclar bir süre bekledikten sonra tekrar soyunma odasna gitti. Müsabaka hakem çada Altay tarafndan tatil edildi. Sivas Belediyesporlu futbolcular ise sahann ortasnda asker selam verdi.

KARAMAN BEKLEYECEZ

Sivas Belediyespor Kulüp Bakan Hasan Karaman, basn mensuplarna yapt açklamada, Amedspor bu müsabakaya çkmad. Gerekçesini bilmiyoruz. Bize resmi olarak bir ey bildirmediler. Biz Sivas Belediyespor olarak sahamz, takmmz, her eyimizi hazrladk. Talimatlar dorultusunda Sivas Belediyespor olarak sahaya çktk. Her eyimiz hazrd. Fakat Amedspor kendi aralarnda kaynaklanan bir sebepten dolay bugün maça çkmad. Gerekçelerini bize resmi olarak bildirmedikleri için ne sebeple maça çkmadklarn bilmiyoruz. Bunu en iyisi kendileri ve federasyon bilir. Biz daha sonra federasyonun alaca karar bekleyeceiz dedi.

HEP TARTIIYORDUK

Amed Sportif Faaliyetler Kulüp Bakan Nurullah Edemen ise Takmn ismini Amedspor olarak deitireli 2,5 sene oldu. Toplam deplasmanda 60 maça çktk. Kupa maçlar dahil bunlarn içerisinde Fenerbahçe ve Bursa maçlar da var. 60 tane maçn 41 tanesinde deplasmana seyirci götürmeme cezas ile kar karya kaldk. Bu karar TFF almyor. Bunun tamamen çileri Bakanlna bal Valilik ve Kaymakamlklar, l Güvenlik Kurullar alyor. Bunun için daha önce de protesto eylemleri yapmtk. Artk bu gerçekten bizim canmz skt. Her takmn deplasman özgürlüü vardr. Seyircinin takma gitme özgürlüü vardr. Bu sebeple bu ülkede sadece Amedspora bu yaplyorsa bu bizi rahatsz etti. Bu anlamda da Sivas Belediyespor maçnda da seyirci yasa vard. Üç gündür konuup, tartyorduk. Bugün kararmz netletirdik ve maça çkmadk diye konutu.

Ana Sayfaya Git