"Saklı cennet" Pertek su sporlarıyla şenlendi

Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan ve çok sayıda turisti ağırlayan Tunceli'nin Pertek ilçesi, su sporları imkanlarıyla da adından söz ettiriyor.

Haberler 14.10.2019 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her yl çok sayda yerli ve yabanc turisti arlayan sakl cennet Pertek, doal güzellikleriyle ziyaretçilerine esiz manzaralar sunuyor.

Keban Baraj Gölünde gelecein rafting ile kano sporcularnn yetitirildii ilçede, su sporlar imkanlaryla daha çok turistin arlanmas hedefleniyor.

Pertek Su Sporlar Merkezi ile çok sayda gencin kano ve raftingle buluturulduu ilçe, baraj gölünde rengarenk kanolara binerek kürek çeken sporcularla enleniyor.

- Su sporlar ilçede önemli yere sahip

Pertek Kaymakam Muhammed Emin Nasr, ilçe merkezine kys bulunan Keban Baraj Gölünün su sporlar ile anlmas ve turizme kazandrlmas için çalmalara devam ettiklerini söyledi.

Baraj gölünün ilçe için önemli bir avantaj olduunu ifade eden Nasr, öyle konutu:

Su sporlar Pertek için hem gençlerin spor yapmas açsndan hem de turizmine olan kats açsndan çok önemli bir yere sahip. Burada rafting ile kano faaliyetleri üzerinde duruyoruz. Yeni olmamza ramen ciddi de baarlarmz var. En son Vali Tuncay Sonelin destekleriyle Tuncelide gerçekletirilen Dünya Rafting ampiyonasnda dünya beincilii elde ettik. Amacmz Pertekte de Türkiye Kano ampiyonas gerçekletirmek ve belki ileride de bir dünya ampiyonasnn Pertekte yaplmasn salamak.

Nasr, su sporlarn turizme entegre etmeyi düündüklerini belirterek, bunu gerçekletirdiklerinde ilçeye daha çok turistin geleceini kaydetti.

lçedeki gençleri kano ve rafting sporuyla tantrdklarn anlatan Nasr, kendilerine destek olan Tunceli Valisi Tuncay Sonele teekkür etti.

- klim koullar su sporlarna yöneltti

Kano antrenörü Serhat Yldz da kano sporunun ilçede 2 yl önce baladn aktard.

Ksa sürede bu sporda önemli mesafe aldklarna iaret eden Yldz, klim koullarmz dier dou illerine göre veya dier bat illerine göre çok iyi. Biz kn kar ya almyoruz ve don yaamyoruz. Tamamen iklimimiz ve corafyamz doa sporlarna uyumlu ve bu durum bizi rafting ile kanoya yönlendirdi. diye konutu.

Yldz, Vali Sonelin kendilerine büyük destek sunduunu sözlerine ekledi.

Kano sporcularndan Zelal Canszolu da kano yapmay çok sevdiini ifade ederek, derslerini aksatmadan bo zamanlarnda kano yaptn söyledi.

Canszolu, ilçede kendilerine bu imkan sunanlara teekkür etti.

Ana Sayfaya Git