Salon hokeyinin şampiyon kardeşleri

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 4 yıl önce kurulan Suruç Hokey Spor Kulübünün erkek takımında forma giyen Ferhat ve Zeynel Öz kardeşler, gönül verdikleri bu branşta takımlarıyla şampiyonluk sevinci yaşadı.

Haberler 10.01.2020 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçede görev yapan beden eitimi öretmeni Abit Bostanc önderliinde 4 yl önce kurulan kulüp sayesinde hokeyle tanan Ferhat Özün (17) tavsiyesi üzerine, kardeleri Zeynel (16) ve Mehmet (8) de bu spora yöneldi.

Hokeyci kardeler, birlikte gittikleri antrenmanlar sonras gönülden balandklar bu branta takmlaryla art arda baarlara imza atmaya balad.

Ferhat ve Zeynel kardelerin takm arkadalaryla sergiledikleri yüksek performans sonras Suruç Hokey Spor Kulübü erkek takm, Süper Lige yükseldi. Yeni sezonda bu ligde daha iyi baarlara imza atmak isteyen hokeyci kardeler, Türkiyeyi Avrupa Kulüpler ampiyonasnda temsil etmeyi hedefliyor.

Aabeylerinin baarsn takip eden Mehmet Öz ise antrenmanlarda hem onlardan taktikler alyor hem de izlerinden gitmek istiyor.

- Bostanc: Hepsi benim görev yaptm okulun örencileri

Suruç Hokey Spor Kulübü Antrenörü Abit Bostanc, AA muhabirine yapt açklamada, kardelerin hem eitim hem de spor hayatnda baarl olduklarn söyledi.

çok bilinmeyen bir branta ayn aileden 3 kardein yer almasndan mutluluk duyduklarn anlatan Bostanc, Burann en büyük avantaj, ilçenin küçük olmas ve herkesin birbirini hzl bir ekilde bulabilmesi. Hepsi benim görev yaptm okulun örencileri. lk etapta Ferhatla hokeye baladk. Sonraki süreçte kardei Zeynel antrenmanlara katlmak istedi. En son da 3üncü snfa giden kardeleri Mehmet balad. dedi.

Bostanc, 3 kardein birlikte antrenmanlara geldiini dile getirerek, çou zaman Mehmeti alayarak eve gönderiyoruz. Ben antrenmanda kalacam, eve gitmeyeceim. gibi durumlarla karlayoruz. Üç kardein de spor yapmas bizi mutlu ediyor. Bu kardelerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. ifadelerini kulland.

Ayn takmda mücadele eden Ferhat ve Zeynelin müsabakalar esnasnda tatl atmalarna da ahit olduklarn aktaran Bostanc, öyle konutu.

kisi de çok hrsl ve azimli. Müsabakalarda bazen tatl atmalar yaayabiliyorlar. Güzel duygular da oluyor. Mesela Trabzonda ilk ampiyon olduumuzda, birbirlerine sarlarak aladlar. Hem duygusall hem hrs hem de ampiyonluk sevincini bir arada yayoruz. ki oyuncumuz da çok yetenekli. Ferhat son müsabakalarda gol kral oldu. Takmmzn Süper Lige çkmasnda büyük emei vard. Zeynel, 14 ya alt, Ferhat da 16 ya alt milli takmlarnn kampna katlarak bizi mutlu etti. nallah bundan sonraki kategorilerde de yaracaklar. Belki o milli formay ayn takmda giyebilirler.

- Ferhat: Hokeye almamz çok zor oldu

Hokeye ilk balayan ve kardelerinin de bu branla tanmasn salayan Ferhat Öz, hep beraber olmalarnn kendisini mutlu ettiini dile getirdi.

Salon hokeyine balama sürecine deinen Ferhat, Abit hocamz okulda antrenman yaptrrken görüyorduk. Bize yabanc olan bir spordu. lk bata hokeye almamz çok zor oldu. çok güzel bir spor. Müsabakalarda ampiyon olup Süper Lige yükseldik. Bu spora ilk ben baladm. Ertesi sene kardeim Zeynelin yetenekli olduunu gördüm ve onu da bu spora yönlendirdim. ki karde spora gelmeye balaynca küçük kardeimiz Mehmet de heveslendi. O da bir yldr geliyor. Aabeyim de ilk zamanlarda geliyordu ama o brakt. diye konutu.

Müsabakalarda kardei Zeynele yeri geldiinde kzdn anlatan Ferhat, yeri geldiinde ise sarlarak sevinçli anlar paylatklarn sözlerine ekledi.

Kardelerden Zeynel Öz ise aabeyinden bir yl sonra bu sporla tantn kaydederek, Aabeyim antrenmanlara gelirken görüyordum. Ondan hokeyin nasl bir spor olduunu örendim. Daha sonra ben de antrenmanlara gelmeye baladm. Aabeyimle ayn takmda oynuyoruz. Bana destek oluyor. Antrenmanlarda beni gelitiriyor. Onu çok seviyorum. eklinde konutu.

Kardelerin en küçüü Mehmet de hokeyi çok sevdiini ve aabeylerinin izinden gideceini belirtti.

Ana Sayfaya Git