Samet Aybaba: "Bizim derdimiz bir an önce kazanmak"

Süper Lig'in 9. haftasında 27 Ekim Pazar günü BtcTurk Yeni Malatyaspor'a konuk olacak İstikbal Mobilya Kayserispor'un teknik direktörü Samet Aybaba, "Bizim derdimiz bir an önce kazanmak. Aslında oynadığımız iç saha maçında biz buna çok yaklaşmıştık. Özellikle ikinci yarı oyun kalitesi çok yükseldi, çok pozisyon bulduk. Şimdi Malatya maçına bakıyoruz." dedi.

Haberler 25.10.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aybaba, kulüp tesislerindeki antrenmanda basn mensuplarna yapt açklamada, bir an önce maç kazanmak istediklerini söyledi.

Puan olarak Kayserisporun üstünden bulunan 6-7 takmn maçlarnn da zor olduunun altn çizen Aybaba, unlar kaydetti:

Bizim derdimiz bir an önce kazanmak. Aslnda oynadmz iç saha maçnda biz buna çok yaklamtk. Özellikle ikinci yar oyun kalitesi çok yükseldi, çok pozisyon bulduk. imdi Malatya maçna bakyoruz. Kaliteli bir takm, bireysel yetenekleri olan oyuncular var. Biz de iyi takmz ve yükselie geçmemiz lazm. Oyuncularla devaml bunu konuuyoruz. Artk önümüzdeki ilk maç kazanp, ondan sonraki maçlara daha rahat bir ekilde hazrlanmak istiyoruz. Arkadalarn performanslar da yükselmeye balad. Antrenman istekleri ve cokular da artt. Böyle destekle devam ederse inallah yukarlara doru trmanrz.

- Djedjeyi bu takmda görmek istemiyoruz

Takmla antrenmana çkmayan baz futbolcularn durumuna da deinen Samet Aybaba, öyle konutu:

Djedje bir müddet bizimle antrenmanlara çkmayacak. Adebayorun ayanda sakatl var, tedavisi sürüyor ama Djedje ile ilgili kulübün bir yaptrm uygulama zaman geldi diye düünüyorum. Onlara da bunu söyledim. Buras marka, markay yüksek tutmak lazm. Eer onu yüksek tutmazsanz o zaman baka sorunlar yaarsnz. Takm bütünlüüyle ilgili birletirmeye çaltnz eyleri kaybetmeye balarsnz. Bu nedenle bir daha Djedjeyi bu takmda görmek istemiyoruz. Hem saha içinde katksnn olmadndan hem de saha dnda takm rahatsz edecek kötü, disiplinsiz davranta bulunduundan. Burada hem içeride hem darda hem de performansla ve davranla ilgili bir ey yapmazsak takm bütünlüünü bir araya getiremeyiz.

Aybaba, futbolcularn gereksiz kart gördüünü vurgulayarak, Geldiimiz günden beri arkadalarn niye bu kadar kart gördüünü zaten konuuyoruz. Hiç doru deil. Pozisyon kart da deil, hep itirazdan. Hadi onu, baarsz giden sonuçlar içeride isyan etmeye baladk ama bunu futbolla yapmalarn tavsiye ettik. Yani sonuçta biz onlarla ilgili arkadalar ikaz ediyoruz. Onlar da bize söz verdiler ama gene sar kart var. Ceza vereceiz, gelitireceiz. Baarl olan insan baka eylerle uramaz iine bakar. Daha iyi yapyorum, daha çok keyif alyorum bölümünde olur. Baaramadnz zaman takm halinde o zaman hakeme hata bulursunuz, rüzgara, topraa, taraftara, medyaya bir ey bulursunuz. ifadelerini kulland.

- Antrenman

stikbal Mobilya Kayserispor, BtcTurk Yeni Malatyaspor maç hazrlklarn teknik direktör Aybaba yönetiminde kulüp tesislerinde sürdürdü.

Isnma hareketleriyle balayan idmanda sar-krmzl oyuncular, sahada kurulan istasyonlarda koordinasyon çalmas yapt. Antrenman pas, yar sahada çift kale maç ve taktik çalma ile sona erdi.

Öte yandan, kulüp tesislerini ziyaret ederek, antrenman izleyen bir anaokulunun örencileri futbolcularla fotoraf çektirdi.

Ana Sayfaya Git