Şampiyon Beşiktaş'ta 5 futbolcu hücuma büyük katkı verdi

Süper Lig'de 2020-2021 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş'ta 5 futbolcu hücuma verdikleri destekle ön plana çıktı.

Haberler 17.05.2021 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siyah-beyazl ekipte Cyle Larin, Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal, Georges-Kevin NKoudou ve Domagoj Vida, ampiyonluk sezonunda en golcü isimler arasnda yer ald.

Beikta sezon boyunca 89 gol atarken, bunlarn 55ini bu 5 oyuncuyla kaydetti.

Larin takmn en golcü ismi oldu

Siyah-beyazl ekipte Kanadal santrfor Cyle Larin, Beikta adna sezonu en golcü oyuncu olarak tamamlayan isim oldu.

Beiktaa 2017-2018 sezonunda transfer olan 26 yandaki oyuncu, bu sezona kadar istedii istikrar yakalayamad. Sergen Yalçn yönetiminde kendini bulan Larin, bu sezonun büyük bölümünde orta sahann solunda oynamasna ramen 19 kez fileleri havalandrmay baard.

Larin, at 19 golle kulüp kariyerindeki en golcü sezona da imza att.

Aboubakar, sakatlna ramen 15 gol att

Beiktan bir dier skorer ismi Kamerunlu futbolcu Vincent Aboubakar oldu.

Siyah-beyazl ekipte 2016-2017 sezonunda kiralk olarak forma giyen Aboubakar, 2020-2021 sezonundaki lig maçlarn 15 golle tamamlad.

Aboubakar, sezonun son 11 maçnda sadece 45 dakika süre almasna ramen takmnn en golcü ikinci ismi olarak dikkati çekti.

Rachid Ghezzal hücumda büyük katk verdi

Beiktan Cezayirli orta saha oyuncusu Rachid Ghezzal, bu sezon hücumdaki katksyla ampiyonlukta büyük rol oynad.

Beiktan ngiltere Premier Lig takmlarndan Leicester Cityden kiralad 28 yandaki futbolcu, Sergen Yalçnn teknik direktörlüünde en parlak sezonlarndan birine imza att.

Son 3 sezonda forma giydii Fiorentina, Leicester City ve Monacoda beklentileri karlamakta güçlük yaayan Ghezzal, Süper Ligde fileleri 8 kez havalandrd. Ghezzal, takm arkadalarnn att 17 golde de katk veren isim oldu.

NKoudou ansz balad iyi bitirdi

Beiktan Fransz sol kanat oyuncusu Georges-Kevin NKoudou ise ansz balad sezonu hem att gollerle hem de ampiyonlukla mutlu bitirdi.

Ligin ilk 7 haftasndaki maçlar sakatl nedeniyle kaçran NKoudou, 8 kez gol sevinci yaad. NKoudou, bu gollerin yarsn görev ald son 5 maçta kaydetti.

Savunmann golcüsü Vida

Stoper Domagoj Vida ise Beikta savunmas adna en golcü isim olarak dikkati çekti.

Bu sezon 5 gol atan Vida, kritik maçlarda kendini gösterdi. Beiktan Fenerbahçe ile 1-1 berabere kald maçta fileleri havalandran Hrvat savunma oyuncusu, ampiyonluun geldii sezonun son haftasndaki Göztepe karlamasnda da takmnn ilk golünü atan isim oldu.

21 farkl isim gol att

Siyah-beyazl ekipte 21 farkl isim ampiyonluk sezonunda gol att.

Beiktata ayrca Atiba Hutcihnson (4), Bernard Mensah (4), Cenk Tosun (3), Gökhan Töre (3), Ouzhan Özyakup (3), Adem Ljajic (2), Ajdin Hasic (2), Josef de Souza (2) gol atan isimler oldu.

Siyah-beyazl ekipte Güven Yalçn, Fabrice NSakala, Necip Uysal, Rdvan Ylmaz, Valentin Rosier, Welinton, Tyler Boyd ile Jeremain Lens birer gol att.

Beiktan Ataka Hataysporu 7-0 yendii maçta rakip oyuncu Babajide David Akintole bir golü kendi kalesine att. Siyah-beyazl ekibin evinde MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kald maçta ise konuk ekipten Ante Kulusic bu anszl iki defa yaad.

Ana Sayfaya Git