Şampiyonlar Arenasında son 16 turu maçları tamamlandı: İşte çeyrek finalistler

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş maçlarının ardından rakiplerini eleyen 8 takım adını çeyrek finale yazdırdı.

Haberler 14.03.2024 - 09:18 Son Güncelleme : 14.03.2024 - 09:18

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Alman ekibi Borussia Dortmund, 1-1 rövanşında Hollanda temsilcisi PSV Eindhovenı Signal Iduna Parkta konuk etti.

Dortmund, 3üncü dakikada Jadon Sancho ve 90+5inci dakikada Marco Reusun golleriyle karşılaşmayı 2-0 kazandı ve çeyrek finale yükseldi.

Alman ekibinde forma giyen milli futbolcu Salih Özcan, 90 dakikada sahada kaldı.

SON BİLET ATLETICO MADRIDİN

İspanyol ekibi Atletico Madrid, Civitas Metropolitanoda İtalyan temsilcisi Interi konuk etti. Atletico Madrid, 1-0 kaybettiği ilk maçın ardından sahasında Inter karşısında 90 dakikayı 35inci dakikada Antoine Griezmann ile 87nci dakikada Memphis Depayın golleriyle 2-1 üstün tamamladı ve toplam skorda 2-2lik eşitlikle müsabakayı uzatmalara götürdü.

Interin maçtaki tek golü ise 33üncü dakikada Federico Dimarcodan geldi. 15er dakikalık iki uzatma devresinde gol sesi çıkmazken müsabaka penaltı atışlarına gitti. Penaltı atışlarında rakibini 3-2 yenen Atletico Madrid, çeyrek finale yükseldi.

İspanyol ekibi, penaltılarda Memphis Depay, Rodrigo Riquelme ve Angel Correa ile hata yapmazken Saul Niguez atıştan yararlanamadı.

Interde ise 120 dakika sahada kalan milli futbolcu Hakan çalhanoğlu ve Francesco Acerbi, beyaz noktada fileleri havalandırmayı başarırken Alexis Sanchez, Davy Klaassen ve Lautaro Martinez atışlarda başarılı olamadı.

Geçen yılın finalisti Inter, bu sezon Şampiyonlar Ligine son 16 turunda veda etti.

çEYREK FİNALE KALAN TAKIMLAR

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş maçlarının ardından rakiplerini eleyen 8 takım adını çeyrek finale yazdırdı.

Borussia Dortmund ve Atletico Madrid ile birlikte, Bayern Münih

Paris Saint-Germain, Real Madrid, Manchester City, Barcelona ve Arsenal çeyrek finalde mücadele edecek.

Şampiyonlar Liginde çeyrek ve yarı final aşamalarının eşleşmeleri, yarın İsviçrenin Nyon şehrinde gerçekleştirilecek kura çekimi ile belli olacak.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git