Şampiyonlar Ligi finali için belirsizlik sürüyor

İstanbul’da oynanmasına karar verlilen ancak geçen sene pandemi nedeniyle gerçekleşmeyerek bu seneye ertelenen Atatürk Olimpiyat Stadı'nın ev sahipliği yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi Finali için yeni iddialar gündeme gelmeye devam ediyor.

Haberler 12.05.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

29 Maysta Atatürk Olimpiyat Stadnda iki ngiliz ekibi Manchester City ve Chelsea arasnda oynanacak olan UEFA ampiyonlar Ligi Finalinin stanbuldan alnma ihtimali gündemi megul etmeye devam ediyor. ngiliz hükümetinin Türkiyeyi krmz listeye dahil etmesinin ardndan taraftarlarn seyahat edemeyecek olmas hatta seyahat edeceklere ngiltereye dönüte 10 gün karantina art koymasndan dolay iki kulüp UEFAya finalin Wembley Stadnda oynanmas için bavuru yapmt. UEFA finalin stanbulda kalmas konusunda direnmeye çalsa da kulüplerin seyircili oynamak istemesi ii çkmaza sürüklüyor. Yaplan görümelerde baz konularda iki heyet arasnda anlama salanamad da örenildi. Bunun ardndan ortaya atlan yeni bir iddiaya göre finalin, ngilterenin seyahat edilebilecek ülkeler arasnda gösterdii Portekizde veya Rusyada oynanmas söz konusu. 2022 finalinin St. Petersburgda oynanacak olmasn hesaba katan UEFA stanbul ile St. Petersburgun ev sahipliini yer deitirmeyi de planlyor. UEFA ayrca Türkiye Cumhuriyetinin 100üncü yl olan 2023 yl seçeneini de masaya koydu. TFF ise henüz tekliflere bir yant vermedi.

ENOL GÜNE: FNAL SENEYE BZE VERLSN

Gündemi megul eden konuyla ilgili olarak A Milli Takm Teknik Direktörü enol Güne de açklamalarda bulundu. Haber Global ekranlarnda konuyla ilgili düüncelerini aktaran Güne, ampiyonlar Ligi bence seneye bize verilsin. Zaten 2 ngiliz takm gelecek. ngilizler istiyorlarsa alsnlar. Seneye seyirci olursa daha fazla katks olacak bize. Seyircinin olmamas futbolu yavanlatryor diye konutu.

Bu konunun sal akama kadar, en geç çaramba günü öle saatlerinde karara balanmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git