Şampiyonluk baharı

Süper Lig’de Galatasaray şampiyonluğa yakın görünürken, PTT 1.Lig’de K.Erciyesspor ve Ç.Rizespor,2.Lig’de Balıkesirspor,3.Lig’de de Diyarbakır Büyükşehir,Altınordu ve Aydınspor bir üst lige çıkan takımlar oldu.

Haberler 30.04.2013 - 10:48 Son Güncelleme : 30.04.2013 - 10:48

Süper Ligde Galatasaray şampiyonluğa yakın görünürken, PTT 1.Ligde K.Erciyesspor ve Ç.Rizespor,2.Ligde Balıkesirspor,3.Ligde de Diyarbakır Büyükşehir,Altınordu ve Aydınspor bir üst lige çıkan takımlar oldu.

RİZE VE ERCİYES ÖZLEMİ BİTİRDİ

PTT 1. Lig’de dün oynanan 32. hafta karşılaşmalarının tamamlanmasının ardından ligi ilk 2 sırada bitirmeyi garantileyen Çaykur Rizespor ve Kayseri Erciyesspor, önümüzdeki sezon Spor Toto Süper Lig’in yeni takımları olacak.

Böylece Çaykur Rizespor ve Kayseri Erciyesspor, 2013-2014 sezonunda Spor Toto Süper Lig’de mücadele edecek. Çaykur Rizespor en son 2007-2008, Kayseri Erciyesspor ise 2006-2007 sezonunda Spor Toto Süper Lig’de yer almıştı.

GÖZLER ARTIK PLAY-OFFTA

PTT 1. Lig’den Spor Toto Süper Lig’e yükselen üçüncü ve son takım ise, ligin bitimini takiben oynanacak Play-off müsabakalarının sonunda belli olacak. Statüye göre 3,4,5 ve 6.olacak takımlar Play-Offa kalıyor. Bu takımlar ligin son 2 haftasında kesinlik kazanacak. Yarı final aşaması her takımın sahasında 1er maç yapılmak üzere çift maç üzerinde oynanacak Play-Offun finali ise TFFnin tayin edeceği tarafsız sahada tek maç üzerinde oynanacak. Finali kazanan Süper Lige çıkacak.

BALIKESİR ÇIKTI,K.MARAŞ HEDEFE YAKIN

Spor Toto 2. Lig’de hafta sonu oynanan maçların ardından Beyaz Grup’ta yer alan Balıkesirspor, PTT 1. Lig’e yükseldi. Kırmızı Grupta ise Faturavizyon K.Maraşspor,son 2 haftaya avantajlı girdi.

Kırmızı Grup’un lideri ile lig bitiminde yapılacak Play-off müsabakalarını birinci tamamlayacak takım, PTT 1. Lig’in diğer 2 yeni takımı olacak.2.Lig Beyaz Grupta Y.Malatyaspor ve İnegölspor,Play-Offa çıkmayı garantiledi. Statü gereği 2.Ligde grup şampiyonları PTT 1.Lige doğrudan yükselirken,2,3,4 ve 5.sırayı alacak iki gruptaki 8 takım arasında tarafsız sahada tek maç üzerinde oynanacak Play-Off maçlarında da 1 takım daha PTT 1.Lige çıkacak.

BÜYÜKŞEHİR ÇIKTI,GÖZLER PLAY-OFFTA

Spor Toto 3 Lig’de ise, 1. Grup’ta Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor; 2. Grup’ta Aydınspor 1923 ve 3. Grup’ta Altınordu A.Ş. 2. Lig’e yükselmeyi garantiledi. Spor Toto 2. Lig’e yükselecek diğer 3 takım ise, lig bitiminde yapılacak Play-off maçlarının ardından belirlenecek.

3.Lig 1.Grupta F.Karagümrük, 2.Grupta Ç.Dardanelspor,Batman Petrolspor ve Ümraniyespor,3.Grupta Darıca G.Birliği ve Keçiörengücünün Play-Off oynaması kesinleşti. Play-Offa kalacak diğer 7 takım son haftada belli olacak. Statüye göre 3.Ligde grup şampiyonları 2.Lige doğrudan çıkarken,gruplarında 2,3,4 ve 5.sırayı alan toplam 12 takım da her grubun play-offu kendi grubundaki takımlar arasında olmak üzere tarafsız sahada tek maçlı eleminasyon sistemine göre yapılacak. Bu maçlar sonunda her gruptan 1er olmak üzere 3 takım daha 2.Lig biletini kapacak.

KÜME DÜŞME HATLARINDA HEYECAN

Süper Ligde Mersin İdmanyurdu küme düşen ilk takım olurken,PTT 1.Lige düşecek diğer 2 takım son 3 haftada belli olacak. 3 takımın küme düşeceği PTT 1.Ligde üzülenler ve sevinenler son 2 haftada ortaya çıkacak.

2.Ligde Beyaz Grupta Çamlıdere Şekersporun küme düşmesi kesinleşti,son takım kalan 2 haftada belli olacak. Kırmızı Grupta ise Sakaryaspor ve Ünyespor 3.Lige düşen takımlar oldu.

DİYAR VE MARDİN AMATÖR LİGLERDE

Küme düşme konusunda en büyük belirsizlik 3.Ligde yaşanıyor. Statüye göre her gruptan 3 olmak üzere 9 takım Bölgesel Amatör Lige düşecek. 1.Grupta Çorumspor düştü,kalan 2 takım son haftada belli olacak. 2.Grupta Gebzespor ve İskenderun 1967 düşerken,diğer takım için gözler son hafta maçlarında. 3.Grupta Diyarbakırspor ve Mardinsporun ardından lige veda edecek 3.takım son haftada kesinlik kazanacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır