Samsunspor şirketleşti, İsmail Uyanık başkan oldu

Bu sezon Spor Toto 2'nci Lig'de mücadele edecek olan Samsunspor'da olağanüstü seçimli genel kurul yapıldı. Yapılan genel kurulda kulübün şirketleşmesi oy birliği ile kabul edilirken, eski başkan İsmail Uyanık da yeniden başkan seçildi.

Haberler 03.06.2018 - 12:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ekonomik skntlar nedeniyle 2017-2018 sezonun ikinci yarsnda kayyum heyetine kalan Samsunsporda olaanüstü genel kurul yapld. Yaplan kurulda teklif önerisi olarak sunulan Samsunsporun irketlemesi oy birlii ile kabul edilirken, smail Uyank da kulübün bakan seçildi.

Samsunspor Olaanüstü Genel Kurulu, çounluk aranmakszn Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müavirler Odas toplant salonunda gerçekleti. Genel kurulda ilk olarak divan heyeti seçildi. Divan bakanlna Samsun Baro Bakan Av. Kerami Gürbüz geldi. Ardndan Samsunsporun Kayyum Bakan Ahmet Güral Karaylmaz açl konumasn yapt. Daha sonra kayyum yönetiminden Osman Arslan kulübün mali tablosunu açklad. Arslan, kulübün 55 milyon 500 bin TL borcu olduunu, Bahiaya 1 milyon 87 bin Euro ödendiini, 352 bin Euro daha ödenecei, ödenmedii taktirde ise 6 puann silineceini ve Larbiye de 460 bin Euro ve 500 bin Euro tazminat davas ile birlikte 960 bin Euronun ödenmesi gerektiini ve bu futbolcuya da paralarn ödenmedii taktirde de transfer yasann geleceini söyledi. Bunun üzerine salon da bulunan taraftarlar da eski bakan Erkurt Tutuya tepki gösterdiler.

SAMSUNPOR RKETLET

Mali tablonun açklanmasnn ardndan Tahsin Kosif, salonda bulunanlara irketleme önergesini okuyarak bilgilendirdi. Ardndan divan heyeti, Samsunsporun irketlemesini oylamaya sundu. irketleme önergesi oy birlii ile kabul edildi.

Önergenin oylanmasnn ardndan Samsun Büyükehir Belediye Bakan Zihni ahin ve MHP Grup Bakanvekili Erkan Usta birer konuma yaptlar. Daha sonra kürsüye çkan smail Uyank, delegelere seslendi. Uyank, Bizler hepimiz Samsuna ak insanlarz. Bugün bizi burada tutan Samsunspor akdr. Bu kulüp amatöre kadar düseydi, gönlünde Samsunsporu yaatan bu kadar genciyle, iadamyla, taraftaryla batmas mümkün deildir. Samsunsporun burada durmas zaten mümkün deil. Samsunsporu kimse 2nci Lig takm olarak görmüyor. Ben takm braktktan sonra Samsunda çok güzel gelien olaylar olmu. Siyasetçisiyle, bakanyla, vekiliyle, belediyeleriyle Samsunspora kaynak oluturmak adna herkes el birlii yapm. Yardm kampanyalar sokaklara kadar gelmi. Küçük esnafmzdan büyük iadammza kadar herkes Samsunspor için elini tan altna sokmu. Dolaysyla bu daha önce yoktu. Bunun Samsunspor adna ciddi bir kazanm olduunu düünüyorum dedi.

TARAFTARIMIZIN GÜCÜNÜ KULLANMALIYIZ

Samsunsporun altyapsnn dalmadn belirten Uyank, Samsunsporun geçirdii zafiyetler srasnda takma aabeylik yapacak Kadköyspor gibi, Atakum Belediyespor gibi, Yolspor gibi Samsunlu gençlerimize spor yapmalarna olanak verecek tesisleri hazrlamlar. Samsunspor altyaps halen Türkiyenin en bereketli tarlas olmaya devam ediyor. 53 yllk tarihinde eski futbolcusuyla, eski teknik direktörüyle Samsunspor sevgisine sahip olan güçlü kudretli ehrin dinamitleri ve sivil toplum kurulularn temsil eden öneli insanlarla içinde Samsunspor sevgisini yaatacak bir topluluk halen devam ediyor. En önemli kazancmz bu. Ba olmayan bir kulüpte, devamll olmayan bir kulüpte bir takm olaylar sonucu taraftarlarla yaplan iler biraz dejenere olmu. Bunu düzelttiimiz taktirde Türkiyenin en önemli ilk 5 taraftar grubu arasna girecek olan taraftarlarmzla ilikilerimizi tekrar seviyeli çekmek ve onlarn inanlmaz gücünü kullanmamz gerekecek. Türkiyenin en iyi taraftarlar bizde diye konutu.

YARIM KALAN GÖNÜL BORCUMU ÖDEMEK STYORUM

Önümüzdeki günlerde devir komisyonu kuracan ifade eden Uyank, Bir gün yarm kalan bu borcu, gönül sevdam ödemek, senelerin birikimini maddiyatla güçlü bir ekilde destekleyip, Samsunsporu bugüne kadar geçmite getiremediimiz noktalara getirmek gibi bir hayalim vard. Bir türlü bu olana salayamadm dediim noktada hem Yüksel Yldrmn bu konudaki performans, hem de istemediimiz esnada kulübümüzün küme dümesi, yangn esnasnda duvarlardaki krn ibaresi gibi cam, çerçeve krp bugün buraya gelmemizi gerektirdi. Bundan sonra bu ehirde yapacamz çok i var ve herkese ihtiyacmz var. Geçmite Samsunspor bakanln yapm, Samsun Divan kurulunda yer alm, Samsunun akil insanlarna, bu ie gönül vermi bu iin üstatlarna bu devir srasnda, burada kimsenin kimseye hakk geçmemesi adna, dorular yapmam adna, kalc, effaf ve 20 sene sonra bile helal olsun doruyu yapmlar dedirtmek için önümüzdeki günlerde devir komisyonu kurmak istiyoruz. Hemen hzl bir ekilde de ilemlere balamak zorundayz. çünkü yapacak çok iimiz var. Ne mutlu Samsunluyum diyene, ne mutlu Samsunsporluyum diyene eklinde konutu.

Konumalarn ardndan tebrikleri kabul eden Uyanka Samsunsporlu taraftarlar, Uyank bakan, Samsunspor ampiyon diyerek sevgi gösterilerinde bulundular.

Ana Sayfaya Git